בורקיטס במילוי תירס וגבינות, המרכיבים (ל–10 יחידות):

  • 1 חבילת בצק פריך מלוח "מעדנות" מופשר על פי הוראות היצרן
  • 200 גרם גרגירי תירס מוקפאים "סנפרוסט"
  • 100 גרם בולגרית "פיראוס" מפוררת
  • 150 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • 1 ביצה
  • מלח ופלפל

להברשה:

  • 1 חלמון מדולל בכפית מים


אופן ההכנה:
 

  • מחממים תנור ל־170 מעלות. מערבבים את כל חומרי המלית. פותחים את הבצק ומרדדים. קורצים ממנו עיגולים בקוטר 12 ס"מ. עורמים כף מהמלית במרכז הבצק. מברישים את שולי הבצק במעט חלמון מדולל, מקפלים ומהדקים את הקצוות. מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • מברישים את כיסני הבצק מלמעלה בחלמון מדולל. חותכים חריץ בסכין מלמעלה, לשחרור אדים באפייה. מכניסים לתנור ואופים כ־30 דקות, עד שהבצק מזהיב.
  • מגישים לצד סלט ירקות טרי.