לקראת חג הפסח: מנות אביביות, חגיגיות וקלילות שכל אחד יכול להכין

מנות מסורתיות, אלמנטים עכשוויים: לכבוד החג המתקרב פסקל אירחה במטבח את השף אורן גירון ויחד הם בישלו ארבע מנות קלילות, אביביות, חגיגיות ועשירות בירק, שכל אחד יכול להכין

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
מנות אביביות
מנות אביביות | צילום: פסקל פרץ-רובין
5
גלריה

חודש אפריל הגיע וחג הפסח מתקרב. לקראתו אנו שוקדים ארוכות על בניית התפריט, שכולל מטעמים וניחוחות מסורתיים שעליהם גדלנו, תוך שילוב המנהגים המקובלים בחג.

ברור לי שחלקכם מקפידים להיצמד לכל ההרגלים והמסורות שעליהם גדלתם. כך נוצר מצב ששנה אחר שנה מוגשים בעיקר המטעמים המזוהים והאופייניים לחג.

כפי שאתם יודעים גם אני מקפידה בכל נושא המסורת וההרגלים המיוחדים ממטבחי עדות ישראל. אבל בשנים האחרונות חלה פתיחות קולינרית גדולה, וכך התרבו המיזוגים הבין־עדתיים ונוצרו הפתעות מעניינות במטבח. במנות המסורתיות השתלבו אלמנטים עכשוויים, ויש שיגידו שהן הפכו למשודרגות.

לכבוד החג בחרתי לארח במטבחי את השף אורן גירון (נשוי לנילי ואב לאיתי, עידו ושירי), שהוא הבעלים והמנהל המקצועי של המרכז הקולינרי "עושים בישול" (osim-bishul.co.il).

פסקל והשף אורן גירון
פסקל והשף אורן גירון | צילום: פסקל פרץ-רובין

גירון החל את דרכו הקולינרית בגיל 14, כשמכר בצקים קפואים בימי החופש הגדול. לאחר השירות הצבאי בחר ללמוד בבית הספר "תדמור" במסלול מנהל בתי מלון. אחרי שסיים את לימודיו בהצטיינות, החליט לצאת ללימודים בבית הספר היוקרתי לקולינריה "Le Cordon Bleu" בלונדון, שם רכש הכשרה בתחום הבישול והאפייה, וקיבל את התעודה הנכספת Le Grand Diplome כשסיים את לימודיו בהצטיינות יתרה. הוא אף זכה לבשל לבית המלוכה האנגלי ארוחת ציד מסורתית, כשממטעמיו נהנו המלכה אליזבת ובעלה פיליפ, הנסיך צ'ארלס והנסיכה דיאנה.

עם חזרתו ארצה נכנס במלוא המרץ לענף הקולינריה: ניהל גני אירועים יוקרתיים וייעץ לחברות מזון מובילות ולתוכניות בישול בטלוויזיה. בשנת 2003 הקים השף גירון את המרכז הקולינרי "עושים בישול" (instagram.com/osimbishulorengiron), והוא מנהל אותו יחד עם נילי אשתו וצוות עובדים מקצועי ומסור. מדי פעם מגיעים שפים מהמובילים בעולם לתת סדנאות אורח לתלמידים. במקביל השף אורן ממשיך לייעץ לגופי מזון גדולים ולארגונים ועורך אירועי בוטיק וקייטרינג לפי הזמנה.

בחרתי יחד עם גירון מנות קלילות, אביביות, חגיגיות ועשירות בירק, שכל אחד יכול להכין.

נתחי פילה סלמון באריסה, קראסט גרעינים ועגבניות קונפי
נתחי פילה סלמון באריסה, קראסט גרעינים ועגבניות קונפי | צילום: פסקל פרץ-רובין

נתחי פילה סלמון באריסה, קראסט גרעינים ועגבניות קונפי

תבשיל חגיגי של קציצות פרגית, כרישה מקורמלת וירקות אביב ירוקים
תבשיל חגיגי של קציצות פרגית, כרישה מקורמלת וירקות אביב ירוקים | צילום: פסקל פרץ-רובין

תבשיל חגיגי של קציצות פרגית, כרישה מקורמלת וירקות אביב ירוקים

מניפות תפוחי אדמה פריכים בתערובת תבלינים מעושנת
מניפות תפוחי אדמה פריכים בתערובת תבלינים מעושנת | צילום: פסקל פרץ-רובין

סלט ירוק בוויניגרט פסיפלורה עם נוגטין אגוזים וצ'ילי מלוח

תגיות:
פסקל פרץ רובין
/
פסח
/
מתכונים לפסח
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף