בילדותי לא אהבתי את העלים הירוקים שהוכנסו לתבשילים שונים, אך לאורך השנים למדתי להכיר את סוגי עשבי התיבול המגוונים והבנתי עד כמה חשוב התפקיד שלהם בהכנת תבשילים, מאפים וסלטים. כיום אני מגדלת בגינת ביתי צמחי תבלין רבים המשמשים אותי בבישול. אפשר כמובן לגדל עשבי תבלין גם באדניות במרפסת או על אדן החלון.

הסלט שלפניכם, הידוע גם בשמו טאבולה, עשיר בבורגול (אפשר להחליפו בקינואה או בקוסקוס מלא), והוא קל להכנה ובעיקר משביע. אפשר להכינו כתוספת או כארוחת ערב קלילה. זהו גם סלט שנוח לשינוע לעבודה או לפיקניק.

סלט בורגול ועשבי תיבול

המרכיבים:

(ל־4 מנות):

  • 1 כוס בורגול (או קינואה או קוסקוס)
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1/2 צרור נענע קצוצה דק
  • 1/2 צרור כוסברה קצוצה דק
  • 3 עגבניות גדולות
  • 4 בצלים ירוקים קצוצים דק או 1 בצל יבש גדול

לרוטב:

  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף סילאן ללא סוכר
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח ופלפל, לפי הטעם


אופן ההכנה:

1. משרים את גרגירי הבורגול בקערה עם מים רותחים במשך כחצי שעה ומסננים. אם משתמשים בקינואה או בקוסקוס מלא, יש לבשל אותם מראש. מניחים בקערה רחבה.

2. שוטפים היטב את עשבי התיבול ומשרים בקערה עם מים. מנקים מגבעולים גדולים מדי וקוצצים דק. מוסיפים לקערת הבורגול.

3. חותכים את העגבניות לקוביות קטנות וקוצצים את הבצלים הירוקים או את הבצל היבש. מוסיפים לקערה. מערבבים היטב.

4. בקערית נפרדת מערבבים את חומרי הרוטב ומוסיפים לסלט. בוחשים היטב, טועמים ומתקנים טעמים. שומרים במקרר עד להגשה.

מתכונים נוספים באתר הקולינרי של פסקל

טיפסקל לעשבי תיבול

הכלל החשוב ביותר לשימוש בעשבי תיבול הוא השרייתם במים קרים לפחות חצי שעה. יש לייבש את העלים היטב. רצוי להיעזר במתקן ייבוש ייעודי (כמו לעלי חסה וכרוב). אם אין לכם, השתמשו במגבת. רצוי לסלק את כל הגבעולים הארוכים ולהשאיר את הקטנים. קיצוץ עשבי התיבול ייעשה בסמוך להכנת הסלט. אם אתם קצרים בזמן, אחרי ניקוי עשבי התיבול וקיצוץ דק שלהם, שמרו אותם בקופסה מרופדת במגבת נייר סופג עד לשימוש (ולא יותר משניים־שלושה ימים). במקום בורגול, אפשר להכין את הסלט עם גרגירי קינואה, גרגירי קוסקוס מלא מבושל ואפילו עם כרובית מגוררת דק.  

סלט בורגול (צילום: פסקל פרץ-רובין)
סלט בורגול (צילום: פסקל פרץ-רובין)