מי מאיתנו לא אוהב פיצה אמיתית? מבצק שמרים קריספי, רוטב עגבניות כמו באיטליה ומלאאא גבינה שנמתחת. אז מה אתם אומרים על גרסה דלת קלוריות? ולא, אני לא מדברת על פיצה מטונה או טחינה ודומיהם.. אלא ממש בצק אמיתי! 92 קלוריות למשולש ו-7 גרם חלבון!! ארוחת ערב טובה ומאוזנת של כמה משולשים לצד סלט - הכי טעים, מספק ומשביע!

איטליה בבית (צילום: קורל חוטה)
איטליה בבית (צילום: קורל חוטה)

מצרכים:
• 150 גרם קמח פיצה (קמח 00)
• 100 גרם מים קרים
• 3 גרם שמרים יבשים
• 5 גרם מלח
לרוטב:
• 40 גרם רוטב עגבניות/ רוטב פיצה
• 100 גרם גבינה צהובה9%/ 5% מגורדת

View this post on Instagram

A post shared by Coral Hota (@coral.hota)

אופן הכנה:
1. נלוש את כל מרכיבי הבצק בלישה ידנית למשך 10 דקות! הבצק מעט דביק וזה מצויין.
* הכמות קטנה מידי ללישה במיקסר, אז אם תרצו ללוש דרכו - תכפילו כמויות ותכינו 2 פיצות.
2. בקערה משומנת עם ספריי שמן נניח את הבצק ונכסה בניילון נצמד ומגבת ונתפיח למשך שעה או עד שמכפיל את נפחו.
3. לאחר ההתפחה- נפתח את הבצק על משטח מקומח ונרדד בעזרת מערוך. לי יצאה פיצה משפחתית גדולה בקוטר 30. עובי הפיצה בידיים שלכם (אני אישית אוהבת שהבצק דק).
4. נחמם את התנור על הטמפ המקסימלית (נעה בין 270-300 מעלות, תלוי בתנור).
5. נמרח על הבצק את רוטב העגבניות/רוטב הפיצה ונכניס לאפייה של 3 דקות.
6. נוציא את הפיצה מהתנור ונוסיף את הגבינה המגורדת (ותוספות כרצונכם!).
5. נכניס שוב לתנור עד שהגבינה נמסה/ נחרכת מעט- בערך 3-4 דק נוספות.
והנה קיבלתם פיצה משפחתית בערכים משוגעים!

פיצה מבצק אמיתי (צילום: קורל חוטה)
פיצה מבצק אמיתי (צילום: קורל חוטה)

לפיצה שלמה:
• 732 קלוריות
• 54 גרם חלבון
• 108 גרם פחמימה
• 8 גרם שומן

למתכונים ותוכן נוסף של קורל