חלה של יום שישי, כזו שמניחים בשולחן וכולם מחכים לבצוע ממנה ולטבול ברוטב של הדג ולהתענג מכל ביס. אנחנו תמיד מחפשים את החלה הכי רכה, כזו במרקם של כרית ותחושה של ענן. אני רוצה לשתף אתכם במתכון המנצח שלי, עם כל הטיפים שיביאו אתכם לתוצאה של חלה מושלמת! כזו שלא תצליחו להפסיק לאכול ממנה.

מצרכים:
1 ק"ג קמח לחם/חלה/פיצה
500 מל מים *קרים*
2 ביצים L
כף שמרים יבשים - 10 גרם
50 גרם סוכר (¼ כוס)
50 מל שמן זית (¼ כוס)
30 גרם מלח (2 כפות גדושות)
להברשה:
1 חלמון ביצה
3 כפות מים
1 כפית סוכר

אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר נשים - קמח, שמרים וסוכר ונערבב עד איחוד.
2. נוסיף את הנוזלים - מים, ביצים ושמן ונפעיל את המיקסר עם וו לישה על מהירות בינונית ללישה של 7 דקות רצופות.
3. לאחר 7 דק לישה - נוסיף את המלח ונמשיך את פעולת הלישה ל-3 דקות נוספות.
*(סה"כ 10 דקות לישה - אל תקצרו תהליכים כי זה ממש משפיע על הבצק!)
4. נעביר את הבצק לקערה משומנת במעט שמן, נשמן אותו עם הידיים מכל צדדיו ונאטום את הקערה בניילון נצמד + מגבת. 
נעביר להתפחה של שעה וחצי בטמפרטורת החדר (אפשר גם להתפיח לילה במקרר).
5. לאחר ההתפחה - נחלק את הבצק לכדורים ונעצב את הצורות.
*אני מחלקת לכדורים של 110 גרם - יוצאים 16 כדורים.
6. נניח את הכדורים על משטח מקומח/ משומן ונכסה עם מגבת למנוחה של 10 דקות.
7. עיצוב - אני מכינה 2 חלות מ-4 רצועות ו-8 לחמניות אישיות, אבל כמובן שהחלוקה תהיה כרצונכם!
8. מעל משטח העבודה נרסס ספריי שמן - ממליצה לכם בחום לעבוד על משטח משומן קלות ולא על משטח מקומח! זה ישפר את התוצאות שלכם ונוחות העבודה פלאים!
9. בעזרת מערוך נרדד כל כדור לעלה, נגלגל את העלה לרצועה וזו הרצועה שתשתמש אותנו לקליעת החלה. 
*מומלץ לראות סרטונים ביוטיוב של קליעת חלות מ-4 רצועות/ 5 רצועות. וגם קליעת לחמניות מרצועה אחת.
10. נניח את החלות והלחמניות על מגש עם נייר אפייה, נכסה במגבת דקה או יריעת ניילון (מבלי למחוץ את החלות!) ונתפיח למשך שעה. עד שהחלות מלאות אוויר ורוטטות.
11. נחמם תנור ל-200 מעלות חום עליון תחתון.
12. נערבב את חלמון הביצה עם המים והסוכר ונבריש את החלות, נקשט בשומשום/גרעינים/פרג…  
נאפה את החלות למשך כ- 20 דקות (אולי תצטרכו יותר, ואם אלו לחמניות אולי תצטרכו קצת פחות). שימו לב שהחלות צריכות להיות שחומות גם בחלקן העליון וגם בחלקן התחתון.

בתיאבון ושתהיה שבת שלום!

למתכונים ותוכן נוסף של קורל
לכל הטיפים לקבלת חלה מושלמת

הקינוח המושלמת לשבת!

View this post on Instagram

A post shared by Coral Hota (@coral.hota)