רגע לפני סוף החופש: פנקו את בני הבית בשניצלונים שהם לא פחות ממצוינים

דווקא משום שהכנת שניצל היא כה פשוטה, חייבים להקפיד מאוד על השימוש במוצרים טריים ואיכותיים ולהכין לצדו רוטב טעים

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
שניצל
שניצל | צילום: פסקל פרץ-רובין

מנת השניצל הכל כך פופולרית בקרב ילדים ומבוגרים מגיעה מאוסטריה, שם מכינים אותה מבשר בקר. בארץ הוחלף הבשר בחזה עוף, חומר גלם שקל ונוח לעבוד עמו. דווקא משום שהכנת שניצל היא כה פשוטה, חייבים להקפיד מאוד על השימוש במוצרים טריים ואיכותיים ולהכין לצדו רוטב טעים. אם אתם קצרים בזמן, אפשר למצוא במרכולים מגוון רחב של רטבים מוכנים.

על שני דברים חובה להקפיד כדי לקבל שניצל מצוין: ראשית, עובי הנתחים. יש המעדיפים את השניצל דק מאוד ואת המעטפת הקריספית עבה, ויש המעדיפים את השניצל עבה ואת המעטפת דקה מאוד. אני באופן אישי מעדיפה את הנתחים בעובי בינוני ועם ציפוי קריספי ומתובל. שנית, לבלילה ולמעטפת יש השפעה על הטעם הסופי. אפשר לתבל את המעטפת בתיבול עדין של פלפל ומלח, אך ברגע שמתבלים את הציפוי או הבלילה בתוספות מעניינות, מקבלים ביס עשיר יותר.

שניצלונים

טיפסקל

תגיות:
שניצל
/
מתכון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף