בחודשי הקיץ אני מאוד אוהבת להכין סלטים. הם אף פעם לא יכללו רק ירקות חיים. יהיו בהם גם קטניות או דגנים או דגים או גבינות ושאר פרפראות, שהופכים את המנה למלאת עניין וטעם ולארוחה משביעה, שיכולה ללכת איתנו לכל מקום. אני רואה את הסלט כסוג של שירה. כאשר משלבים נכון בין הקולות, הכלים והניצוח, מקבלים הפתעות מעניינות בצלחת. 

השבוע בחרתי להכין סלטים טריים המשלבים ירק ופרי. הפירות מקנים לסלט מרקם שונה ומוסיפים טעם מתקתק. בשילוב עם פירות מיובשים ואגוזים נוצרת קריספיות שמפתיעה עם כל נגיסה. אני משתמשת בפירות העונה. לא צריך כמות גדולה, שניים־שלושה פירות יעשו את העבודה. את הרטבים אני מכינה בנפרד ומראש, ושומרת במקרר עד להגשה. 

המתכון הראשון הוא לסלט כרוב עם שזיפים ירוקים וצהובים, תמרים צהובים, רימונים ופיסטוקים קלויים. הסלט השני שבחרתי מבוסס על תערובת של עלי בייבי ורוקט, עגבניות שרי בשלל צבעים ועגבניות תמר, עם שזיפי שגיב ותערובת פיצוחים מוכנה המוכרת בשם "ג'עלה". 
המתכון השלישי הוא לסלט חסה מסולסלת עם שפע עשבי תיבול, צנוניות, אגסים ואגוזים. הסלטים הללו מתאימים להגשה בימים החמים וגם יכולים להשתלב נפלא בשולחנות החגים הבאים עלינו לטובה.

סלט כרוב, שזיפים, תמרים ורימונים החומרים (ל־6 מנות):

• ½ ראש כרוב 
• 2 שזיפים ירוקים 
• 2 שזיפים צהובים
• 6 תמרים צהובים 
• ½ כוס גרגרי רימון 
•½ כוס פיסטוקים שלמים קלויים ומומלחים קלות 
• ½ כוס שקדים מולבנים פרוסים
• 2 כפות שומשום בהיר (אפשר קלוי) 
• 1 כף שומשום כהה

אופן ההכנה:
שוטפים היטב את הכרוב וחותכים אותו לרצועות דקיקות. מניחים בקערה רחבה. מגלענים את השזיפים והתמרים. חותכים אותם לפרוסות דקות, מוסיפים לקערת הכרוב ומערבבים. מוסיפים את גרגרי הרימון, הפיסטוקים והשקדים. מערבבים. מפזרים מעל את השומשום הבהיר והכהה.  
מגישים לשולחן עם רוטב (מתכונים בהמשך). כל סועד נוטל לצלחתו מהסלט ומשקה ברוטב הנבחר. מערבבים ונהנים.

דרגת הקושי: קלה
משך ההכנה: רבע שעה
סוג המנה: פרווה

סלט כרוב (צילום: פסקל פרץ-רובין)
סלט כרוב (צילום: פסקל פרץ-רובין)

סלט עגבניות שרי ושזיפים החומרים (ל־6 מנות):

• 1 שקית עלי בייבי ורוקט
• 1 סלסילת עגבניות שרי בצבעים שונים  
• 10 יחידות עגבניות תמר 
• 5 שזיפים כהים מסוג שגיב, מגולענים וחתוכים לרבעים
• 5 בצלים ירוקים קצוצים 
• ½ כוס פיצוחים קלויים ומלוחים (ג'עלה) 
• 2 כפות בצל יבש מתובל (לא הכרחי)
• מלח ופלפל, לפי הטעם 

אופן ההכנה: 
שוטפים ומייבשים היטב את עלי הבייבי והרוקט ומניחים בקערה רחבה. שוטפים את העגבניות וחוצים אותן. מוסיפים לקערה. מוסיפים את רבעי השזיפים והבצלים הירוקים הקצוצים ומערבבים בעדינות. מוסיפים את הפיצוחים והבצל היבש, מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס ומערבבים. 
מגישים לשולחן עם רוטב. כל סועד נוטל לצלחתו מהסלט ומשקה ברוטב הנבחר. מערבבים ונהנים.

דרגת הקושי: קלה
משך ההכנה: רבע שעה
סוג המנה: פרווה

סלט עגבניות (צילום: פסקל פרץ-רובין)
סלט עגבניות (צילום: פסקל פרץ-רובין)

סלט חסה מסולסלת ואגסים - החומרים (ל־6 מנות):

• 1 חבילה של חסה מסולסלת (2 יחידות בינוניות) 
• 4 אגסים קטנים
• ½ לימון 
• 6 צנוניות 
• 4 בצלים ירוקים 
• 2־3 עלי סלרי 
• ½ צרור נענע
• ½ צרור פטרוזיליה
• ½ צרור כוסברה 
• ½ כוס אגוזי מלך קצוצים 
• ½ כוס חמוציות ללא סוכר
• 1 לימון חתוך לרבעים 

אופן ההכנה:
שוטפים ומייבשים היטב את עלי החסה המסולסלת, חותכים לפיסות קטנות ומניחים בקערה רחבה. חותכים את האגסים לשמיניות ומגלענים אותם. מניחים בקערה ומזלפים עליהם מיץ מחצי לימון. 

חותכים שלוש צנוניות לקוביות קטנות ואת היתר לפרוסות. מניחים בקערה ומוסיפים את האגסים אל הצנוניות. קוצצים דק את הבצלים הירוקים ואת עשבי התיבול ומניחים בקערה. מוסיפים את האגוזים והחמוציות ומערבבים היטב. מעטרים את הקערה ברבעי הלימון. מגישים לשולחן עם רוטב. כל סועד נוטל לצלחתו מהסלט ומשקה ברוטב הנבחר. מערבבים ונהנים.

דרגת הקושי: קלה
משך ההכנה: רבע שעה
סוג המנה: פרווה

סלט חסה ואגסים (צילום: פסקל פרץ-רובין)
סלט חסה ואגסים (צילום: פסקל פרץ-רובין)

רוטב נכון מוסיף המון - החומרים (ל־3 צנצנות בינוניות):

רוטב ויניגרט, כוסברה ולימון:
• ½ כוס שמן זית
• 2 לימונים סחוטים (או ליים)
• 2 כפיות שום כתוש
• 1־½ כפית כוסברה כתושה
• ¾ כפית מלח
• דבש, מייפל או סילאן (לא חובה)

רוטב ויניגרט בלסמי:
• ¼ כוס חומץ בלסמי
• ¼ כוס שמן זית
• 1 כפית דבש
• 1 שן שום כתושה
• ¾ כפית מלח
• ¼ כפית פלפל שחור גרוס

רוטב חמצמץ:
• ⅓ כוס חומץ בן יין אדום
• ½ כוס שמן זית
• מיץ מלימון אחד
• 1 כפית חרדל דיז'ון גרגרים 
• 2 שיני שום כתושות
• ½ כפית אורגנו יבש או בזיליקום 
• ¼ כפית מלח
• ¼ כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
מכניסים את כל המרכיבים של הרוטב שבחרתם לצנצנת שייקר. מנערים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מכניסים למקרר עד לשימוש. אפשר לשמור את הרטבים במקרר עד עשרה ימים. אפשר לשלב ברוטב כף או שתיים של מיונז או טחינה, לפי טעמכם.

דרגת הקושי: קלה 
משך ההכנה: רבע שעה 
סוג המנה: פרווה

https://www.pascalpr.co.il/