בחודשי הקיץ אני מאוד אוהבת להכין סלטים. הם אף פעם לא יכללו רק ירקות חיים. יהיו בהם גם קטניות או דגנים או דגים או גבינות ושאר פרפראות, שהופכים את המנה למלאת עניין וטעם ולארוחה משביעה, שיכולה ללכת איתנו לכל מקום. אני רואה את הסלט כסוג של שירה. כאשר משלבים נכון בין הקולות, הכלים והניצוח, מקבלים הפתעות מעניינות בצלחת.
השבוע בחרתי להכין סלטים טריים המשלבים ירק ופרי. הפירות מקנים לסלט מרקם שונה ומוסיפים טעם מתקתק. בשילוב עם פירות מיובשים ואגוזים נוצרת קריספיות שמפתיעה עם כל נגיסה. אני משתמשת בפירות העונה. לא צריך כמות גדולה, שניים־שלושה פירות יעשו את העבודה. את הרטבים אני מכינה בנפרד ומראש, ושומרת במקרר עד להגשה.
חותכים שלוש צנוניות לקוביות קטנות ואת היתר לפרוסות. מניחים בקערה ומוסיפים את האגסים אל הצנוניות. קוצצים דק את הבצלים הירוקים ואת עשבי התיבול ומניחים בקערה. מוסיפים את האגוזים והחמוציות ומערבבים היטב. מעטרים את הקערה ברבעי הלימון. מגישים לשולחן עם רוטב. כל סועד נוטל לצלחתו מהסלט ומשקה ברוטב הנבחר. מערבבים ונהנים.