פשוט יפות: עוגות שוקולד מפתיעות בהכנה, בנראות ובטעם

שלוש עוגות מתוך הספר "Sweet Fifty" של הקונדיטורית מוריאל אוזן, שבהכנתן נעשה שימוש בשוקולד בטכניקות שונות, כולל מתכון מפתיע לעוגת שוקולד טבעונית

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
עוגת שיש שוקולד אגוזי לוז
עוגת שיש שוקולד אגוזי לוז | צילום: פסקל פרץ-רובין,אסף אמברם; סטיילינג: מאיה לבנת הרוש
5
גלריה

את הקונדיטורית מוריאל אוזן אירחתי במדור שלי לפני כשש שנים עם שלל מתוקים לכבוד סוכות. אז, הדרמתי אל ממלכת המתוקים שלה במושב גילת הסמוך לאופקים, שהפתיעה בבוהק ובסדר שבה והזכירה לי בית מרקחת.

מוריאל היא אישה מאירת פנים, צנועה ויפה, אשר רוקחת מטעמים בגוונים שונים ומעצבת עוגות מיוחדות. היא גדלה בבית אפוף ניחוחות אפייה ותבשילים, אך בחרה להתחיל את מסלול חייה בתחומים אחרים. היא אחות מוסמכת במקצועה, מאפרת מקצועית ובוגרת תואר שני במינהל ומדיניות ציבורית. אל תחום הקונדיטאות הגיעה במקרה, אחרי שהשתתפה באחת מסדנאות האפייה בבית הספר של אורן גירון, “עושים בישול". השתתפה, טעמה ונשבתה בקסם.

“חלמתי שהמתכונים יתאימו לכולם, לכן הספר מחולק לחמישה פרקים", היא אומרת. הפרק הראשון מוקדש למגוון עוגות בחושות, גם כאלו שהן עוגות פרווה על בסיס שמן, המשלבות טכניקות וטעמים מיוחדים. בפרק השני מתכונים לעוגיות עם טאץ׳ או טיפ מיוחד. הפרק השלישי כולו עוסק בטארטים, בין היתר יש בו מתכונים לטארט טרופי קוקוס אננס, טארט פיסטוק חלומי ועוד. הפרק הרביעי מוקדש לפטיפורים, ובו מתכונים לאופים מתקדמים. את הפרק החמישי מקדישה מוריאל לקולגות מוערכים מהתחום, שהפכו עם השנים לחלק בלתי נפרד מההתפתחות המקצועית שלה.

המתכון הראשון הוא להכנת עוגת שיש תפוז, אגוזי לוז ושוקולד. מוריאל אוהבת את השילוב ונוהגת לשלב את השוקולד בכמה מרקמים, ולכן תמצאו בה ציפוי שוקולד וגנאש מעל. אתם יכולים להסתפק רק בציפוי.

המתכון השני הוא להכנת עוגת קינמון ואגוזי מלך. זו עוגה עשירה בטעמה - בזכות השמנת החמוצה והמתוקה, ועם עסיסיות מודגשת - בזכות השילוב של השמן. טעם האגוזים מועצם בזכות הטחינה שלהם עם הקמח והקינמון. את העוגה מוריאל אוהבת לצפות בשוקולד ולקשט בסלסולי שוקולד, אבל זה בהחלט לא חובה.

המתכון השלישי הוא להכנת עוגת שוקולד טבעונית, מפתיעה בטעמה. היא מתאימה לשבת, והכנתה קלה ונעשית ללא מיקסר. “תנו לה צ׳אנס, גם אם אתם לא טבעונים", אומרת מוריאל.

פסקל עם מוריאל אוזן
פסקל עם מוריאל אוזן | צילום: איתן וכסמן

הספר מעוצב בפורמט אלבום גדול, בהוצאת ספרי ניב, מחירו: 180 שקלים. ניתן לרכישה דרך דף הפייסבוק והאינסטגרם של מוריאל אוזן

עוגת שיש שוקולד אגוזי לוז
עוגת שיש שוקולד אגוזי לוז | צילום: פסקל פרץ-רובין, אסף אמברם; סטיילינג: מאיה לבנת הרוש
עוגת קינמון ואגוזי מלך
עוגת קינמון ואגוזי מלך | צילום: פסקל פרץ-רובין, אסף אמברם; סטיילינג: מאיה לבנת הרוש
עוגת שוקולד טבעונית
עוגת שוקולד טבעונית | צילום: פסקל פרץ-רובין,אסף אמברם
תגיות:
מתכונים
/
אוכל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף