איני נוהגת להגיש בארוחות משפחתיות מאכלים חדשים. כלומר, כאלו שזו הפעם הראשונה שהכנתי אותם. בארוחות כאלה התפריט נקבע בהתאם להעדפות של בני המשפחה והמנות האהובות עליהם. אני לא לוקחת סיכון, לא בחגים, לא באירועים ולא כאשר אני מארחת.
כשאני טועמת או יוצרת טעמים חדשים, אני מכינה אותם תחילה במהלך השבוע. בודקת, משפרת ומשנה אם יש צורך. אם מנה אחת מצאה חן בעיניי, אכין אותה בסוף השבוע יחד עם מנות אחרות שאהובות על בני משפחתי.
השבוע בחרתי להציע לכם שלושה מתכונים חדשים אשר נוסו במטבחי וזכו להצלחה גדולה. המתכון הראשון הוא לקציצות עוף עם המון ירק בניחוח לימוני וחריפות עדינה. הפעם החלטתי לא לטגן את הקציצות. צליתי אותן על מחבת פסים, וכך התקבלו קציצות נפלאות שנחטפו מהמחבת בעודן חמות. אם זמנכם קצר, אפשר להניח אותן על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, לרסס אותן קלות בשמן זית ולאפות באסכלה. אפשר גם לבשלן ברוטב עגבניות, או אז הן הופכות למעדן - רכות, אווריריות וטעימות מאוד.
המתכון השני הוא ללחם פרסי שנוסה במטבחי בגרסאות שונות. זהו לחם מפתיע, תוספת מעניינת לצד החלות. לחם כל כך מיוחד ויפה, ששווה לשדרג איתו את ארוחת השבת. את הלחם, נון ברברי, מכינים מבצק רך, שאליו משדכים שומשום בגוונים, קצח ומלח גס או זעתר ליצירת טעם מושלם. למרות הנראות המרשימה והשונה, הכנת הלחם פשוטה וקלה. הריח משגע והטעם מענג, ממש אי אפשר להפסיק לזלול. אפיתי אותו בגודל ענק, לפי תבנית התנור בביתי. אתם בהחלט יכולים להכינו בגודל שונה, בהתאם לתבנית התנור שלכם.
ואיך אפשר בלי עונג שבת? כאשר ילדיי מגיעים לשבת, נשלפת מחברת של פינוקי השוקולד שלי, ומתוכה אני בוחרת עבורם את עוגת השוקולד הכי־הכי שלי. הפעם בחרתי מתכון קלאסי לעוגת שוקולד קלילה, אשר תמלא את הבית בניחוח אפייה שוקולדי מפתה. מצפים אותה בציפוי שוקולד ומעטרים כטוב בעיניכם. זילפתי את פני העוגה בקצפת ממותקת, ולעיטור הוספתי דסקיות שומשום שהכנתי מראש. על כל הטוב הזה פיזרתי שוקולד חלב מגורר. קיבלתי עונג שבת מושלם.
החומרים (ל־16־20 קציצות):
החומרים (ללחם אחד גדול שטוח):
לבלילה למריחה:
לציפוי:
יוצקים לקערה את המים, מוסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים היטב. מניחים לתסוס במקום חמים 5־10 דקות. מניחים בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה את הקמח, המלח, אבקת האפייה, שמן הזית והשמרים התוססים. מערבלים ולשים את הבצק במשך כ־10 דקות, עד לקבלת בצק רך ואחיד. במידת הצורך אפשר להוסיף עוד מעט מים כדי לקבל מרקם אוורירי, רך ואחיד. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומשהים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מניחים בקלחת את כל חומרי הבלילה. מערבבים היטב. מבשלים עד להסמכה קלה. מסירים מהלהבה, מערבבים ומצננים היטב.
החומרים (לתבנית טבעת או לסיר פלא):
מקציפים בקערת מערבל חשמלי את החלבונים עם ¾ כוס סוכר וסוכר הווניל, עד לקבלת קצף יציב וחלק. בקערה רחבה נפרדת מערבבים את החלמונים עם הסוכר שנותר, מוסיפים תמצית רום, אבקת קקאו ואבקת נס קפה. מערבבים. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבול את המים החמים והשמן. טורפים היטב את הבלילה ומוסיפים בהדרגה ולסירוגין את הקמח המנופה ואבקת האפייה. מבליעים לעיסה אחידה.
מוסיפים מחצית מכמות החלבונים המוקצפים אל הבלילה ומבליעים באטיות ובתנועות קיפול. מוסיפים את יתר החלבונים ומבליעים בתערובת. יוצקים לתבנית משומנת היטב ובתנור שחומם מראש לחום בינוני נמוך (170 מעלות) אופים במשך כ־70 דקות, או עד אשר קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש. מוציאים ומצננים היטב.
להכנת הציפוי: שמים בסיר קטן את החמאה, הסוכר, אבקת הקקאו ואבקת הקפה הנמס. ממיסים על להבה נמוכה עד שהחמאה נמסה. מוסיפים את המים והשוקולד ומבשלים על אש נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה ובוהקת.
יוצקים את הקרם על פני העוגה בשכבה אחידה ונותנים לציפוי לנזול על דופנות העוגה. מקציפים במערבל חשמלי את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים על פני העוגה תלוליות, או כוכבים של קצפת לפי טעמכם. מניחים במרכז העוגה את דסקיות השומשום או כל תוספת מתוקה אחרת ומפזרים מעל את השוקולד המגורר. שומרים במקרר עד להגשה. יש להוציא את העוגה מהמקרר חצי שעה לפני הפריסה.