הטעמים הרבים של ט"ו בשבט מרגשים מאוד עבור אלו מאתנו שאוהבים לחקור את התבלינים, טעמי הפירות היבשים המתוקים, הדגנים, השקדים והאגוזים הרב צבעיים. לכבוד החג היפה הזה, קיימת מסורת בישראל בה נהוג לאכול מספר פירות ואגוזים, ועם השנים הפך מנהג להגיש מבחר לחמים המשלבים פירות ואגוזים בתוכם. 

אריאל בן חמו, בעלת הבלוג בריאלי לחיים מאוזנים ואקולוגיים יותר, מציעה מתכון מעולה וטעים להכנה בבית של לחם ללא לישה עם פירות יבשים, אחד המאכלים הטעימים ביותר, שיגנוב את ההצגה בכל ארוחה. מושלם עם חמאה, וגם ככה בלי כלום. יש המגדירים אותו אפילו סוג של עוגה. תבנית האפייה If you care (איפ יו קאר) מותאמת לאפיית לחמים והיא עשויה מנייר לא מולבן, נטול כלור ועמיד בפני שמן, ובכך גם שומרת על הסביבה.

לחם פירות יבשים ללא לישה

מצרכים:

 3 ו-1/3 כוסות (500 גרם) קמח כוסמין מלא 
 2 כפות מייפל טבעי 
1 כף שטוחה סודה לשתייה 
1 כפית מלח 
3 כפות שמן זית 
1 כוס תוספות:  אגוזים/ שקדים/ צנוברים/ גרעיני דלעת/ צימוקים/ חמוציות
1 ו-1/2 חלב סויה 
2 כפות חומץ תפוחים

אופן ההכנה:

  1. בקערה קטנה מערבבים חלב וחומץ ומניחים בצד 5 דקות
  2. קוצצים את כל התוספות לחתיכות גסות. 
  3. בקערה גדולה מערבבים קמח, סוכר, סודה, מלח ושמן זית. 
  4. מוסיפים את החלב והחומץ ומערבבים רק עד ליצירת בצק. 
  5. מוסיפים את התוספות ומערבבים רק עד לפיזור בבצק. 
  6. מעבירים לתבנית אפייה אקולוגית של If You Care ויוצרים חתך עדין למעלה. 
  7. אופים 30 עד 40 על 190 מעלות עד שהלחם מתקשה מכל הצדדים. חותכים רק אחרי צינון מלא. 

לחם פיצוחים ללא גלוטן באדיבות עדי גבירצמן (צילום: צילום עצמי)
לחם פיצוחים ללא גלוטן באדיבות עדי גבירצמן (צילום: צילום עצמי)

לחם פיצוחים ללא גלוטן

הנה מתכון ללחם שכולו עשוי שקדים, גרעינים ואגוזים. הוא פשוט להכנה, מהיר, מפנק ועשיר. אפשר לשלב בו מבחר רחב של גרעינים/ אגוזים/ שקדים לפי מה שאוהבים, כל עוד יהיה בך הכל של 2.5 כוסות. המתכון באדיבות עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות, ללא גלוטן וללא סוכר.

מצרכים

1/2 כוס זרעי פשתן
1/2 כוס פיסטוק או אגוזי לוז (טבעיים)
1 כוס שקדים לבנים מולבנים וחצויים או קשיו (טבעיים)
1/2 כוס שומשום
3 ביצים L
1/4 כוס חמאה/ שמן קוקוס (מומס)
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

  1. לחמם תנור ל-160C ולהכין תבנית אפייה (משומנת או עם נייר אפייה).
  2. לערבב ביחד את כל הרכיבים לפי הסדר הזה: תמהיל שקדים, אגוזים וגרעינים, ביצים וחמאה ולהעביר לתבנית. 
  3. לאפות במשך 45 דקות, ולקרר 15 דקות בתוך התבנית.
  4. להוציא, להפוך את הלחם ולצנן לגמרי לפני שפורסים ולהגיש.
  5. לצנן את המאפה בתבנית במשך כ-15 דקות אחרי שהוצאנו מהתנור. אחר כך להוציא מהתבנית ולהמתין עד שיתקרר לגמרי לפני שפורסים (כשעה).

בתיאבון!