טוב אם תשאלו אותי מה אני הכי אוהבת לאכול מיד אגיד פיצה. אפשר לשפוט אותי על זה? אמהמה מרוב שהיום עמוס הרבה פעמים אין לי זמן להתעסק עם הכנת הבצק. מצאתי פתרון מגניב עם בצק פילו והטעם מטורף! מתכון מעולה לארוחת ערב או בוקר זריז. מאפה קליל וטעים, בין פיצה לבורקס ואפילו לא שמן!

מאפה פיצה משגע (צילום: לירון ספיר)
מאפה פיצה משגע (צילום: לירון ספיר)

מצרכים:
*תבנית שקעים עגולים. 
לבצק:
200 גרם עלי פילו חתוכים לריבועים שווים
למלית:
200 גרם גבינה בולגרית
1 כוס מוצרלה מגורדת
2 ביצים
150 מל שמנת לבישול
100 גרם רסק עגבניות
מלח פלפל
1 כף אורגנו יבש
2 כפית סילאן
* זיתים לקישוט.

אופן ההכנה:
1. נחתוך את עלי הפילו לריבועים שווים.
2. נכניס כל ריבוע לתוך אחד מהשקעים בתבנית.
3. מעל כל אחד נניח ריבוע נוסף ונקפל כלפי פנים.
4. נרסס שמן ונתיז על העלים.
5. בקערה נפרדת נשים את כל מרכיבי המלית מלבד הזיתים ונערבב לתערובת אחידה.
6. נניח זיתים מעל כל מאפה ומכניסים לתנור.
7. נאפה על 180 מעלות למשך 30 דקות.
8. במידה והפילו משחים מידי ניתן לשים מעל נייר אפיה בזמן האפיה שלא יישרף ולהוריד חום ל-170.
מתענגים ומתייגים 😋

למתכונים נוספים של לירון ספיר