מרכיבים:

  • 220  גרם קמח "כרגיל" או קמח "תמי" נטול גלוטן
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 30 גרם שקדים טחונים
  • 50 גרם קורנפלור
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה  L
    2-3 כפות חלב (במידת הצורך)
  • גרידת לימון
  • למלית: ממרח שוקולד\ ממרח תמרים – כל ממרח שאוהבים אפשר
  • לקישוט: אבקת סוכר 

אוזני המן ללא גלוטן של רשת ביגה (צילום: אמיר מנחם)
אוזני המן ללא גלוטן של רשת ביגה (צילום: אמיר מנחם)

אופן ההכנה:

  1. במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד קמח, אבקת סוכר, חמאה, שקדים, קורנפלור, מלח ווניל וגרידת לימון עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  2. מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד – מוסיפים עוד 1-2 כפות חלב.
  3. מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה, מאחדים בידיים ומשטחים לצורת דיסקית.
  4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.
  5. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-3 מ"מ. קורצים עיגולים בגודל הרצוי.
  6. ממלאים כל עיגול במלית הרצויה וסוגרים לצורת אוזני המן. חשוב לא למלא יותר מדי.
  7. מניחים את העוגיות במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  8. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  9. אופים במשך 12-17 דקות, או עד שהאוזניים מזהיבות ומתייצבות.
  10. מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה.