"הביקוש לדגים טריים בישראל לקראת חג הפסח הוא הגבוה ביותר בשנה, ואנו נערכים לעבודה מסביב לשעון, עם זמני אספקה מהירים, אפילו מהיום למחר" אומר רז שרוט הבעלים של אתר "שוק הדגים" המשווק הגדול בישראל של דגים טריים לבית הלקוח.

"ישנה עליה של עשרות אחוזים בביקוש לדגים טריים בשנה האחרונה. הלקוחות בישראל מבינים שאין להשוות בין האיכות והטריות של דג טרי לעומת דג בייבוא, שלא לדבר על המחירים הגבוהים של הדגים המיובאים בשבועות האחרונים בשל מצב הריביות במשק והיחלשות השקל. האתר עובד ללא הפסקה לקראת החג, במתכונת מוגברת. אנו משווקים בלעדית את דגי הברמונדי כחול לבן שגדלים בבריכות בישראל, ומהווים אופציה נפלאה ואיכותית למנות דג לארוחת החג. לכל עדה יש את מנת הדג הייחודית שלה, אבל אין ארוחת חג פסח ללא דגים".

גפילטע פיש מסורתי (צילום: יוסי זמיר פלאש  90)
גפילטע פיש מסורתי (צילום: יוסי זמיר פלאש 90)

גפילטע פיש קלאסי

זמן הכנה: שעה וחצי. זמן עבודה: שעה. קושי: בינוני

מצרכים:

2 קרפיון 
3 בצלים – קלופים וחתוך לרבעים
2 בצל בינוני – לציר. חצוי
2 גזרים – לציר. קצוץ גס
3 גזרים – חתוכים לפרוסות
3 ביצים
3 כפות קמח מצה
מלח
פלפל שחור
1 כף סוכר
0.5 כוס סודה
1 סלרי – לציר. קלוף וחצוי
1 שורש פטרוזיליה – לציר. שורש קלוף

אופן ההכנה:

  • מפרידים את הדג לפילטים ללא עור. את העצמות, הראש והעור מכניסים לסיר גדול יחד עם ראש הסלרי, שורש הפטרוזיליה, שני בצלים, שני גזרים, מלח, פלפל, כף סוכר. מוסיפים שני ליטר מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה בסיר מכוסה. מסננים, מצננים ומעבירים למקרר עד למחרת.
  • טוחנים היטב את בשר הדג יחד עם הבצל. מעבירים לקערה, מוסיפים את הביצים, קמח מצה, סודה, מלח ופלפל. מערבבים ומתקנים עם מעט קמח מצה (במידה והתערובת רטובה מדי) או עם ביצה נוספת (אם התערובת יבשה מדי). מכסים את קערת הערבוב בניילון נצמד ומעבירים למקרר עד למחרת.
  • ביום למחרת מביאים את הציר המסונן לרתיחה. מוסיפים לו שלושה גזרים פרוסים. בידיים רטובות מכינים מתערובת הדג קציצות גדולות ומחליקים אותן לציר הרותח. הקציצות צריכות לשכב בסיר בשכבה אחת. במידת הצורך מוסיפים מעט מים רותחים עד לכיסוי הקציצות. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים שעה אחת בסיר מכוסה.
  • מניחים לקציצות להתקרר בצירן ומגישים בעודן חמימות. אם מקררים במקרר, יש להפריד את הקציצות מהציר ולקרר בנפרד.

קציצות סלמון ברוטב עגבניות פיקנטי (צילום: יחצ)
קציצות סלמון ברוטב עגבניות פיקנטי (צילום: יחצ)

קציצות דג סלמון ברוטב פיקנטי

זמן הכנה: 12 דקות. זמן עבודה: 25 דקות. קושי: קל

מצרכים:

600 גרם טחון נטו פילה סלמון
4 שיני שום קצוצות
1 כוס כוסברה קצוצה
רבע כוס פירורי מצה
1 ביצה
1 כף שטוחה כמון
1 כף פפריקה מתוקה
כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח

לרוטב:

6 כפות שמן זית
5 שיני שום פרוסות
1 גמבה אדומה, חתוכה לרצועות דקות
2 פלפלים ירוקים חריפים, חצויים לאורך
2 עגבניות מרוסקות (ניתן להשתמש בשימורים חצי כוס)
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
חצי כף צ'ילי גרוס יבש
כפית מלח
2 וחצי כוסות מים
חצי כוס בזיליקום קצוץ

אופן ההכנה:

  • לשים בקערה את כל מרכיבי הקציצות על לקבלת עיסה אחידה לאחר מכן, יוצרים כדורים קטנים ומעבירים למקרר לחצי שעה.
  • בסיר בינוני, מוזגים מעט שמן הזית עד לכיסוי התחתית, מטגנים את השום, הגמבה והפלפל החריף כ-4 דקות תוך ערבוב (נזהרים שהשום לא יישרף).
  • מוסיפים את העגבניות המרוסקות והתבלינים של הרוטב, מערבבים ומוסיפים מים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
  • מכניסים את הקציצות לרוטב הרותח, מפזרים את הבזיליקום ומבשלים כ-25 דקות בכיסוי חלקי.

באדיבות "שוק הדגים" המשווקת לקראת חג הפסח מארזי דגים טריים עד הבית. בנוסף ניתן למצוא באתר ערכות להרכבה עצמית של סושי, יינות, מתכונים ועוד.