קיש פטריות וכרובית לפסח

החומרים (ל–8 מנות):
3־4 מצות
⅔ כוס חלב תנובה
1 ראש כרובית בינוני חתוך לפרחים
1 סלסילת פטריות חתוכות לפרוסות
1 כף שמן זית
1 כף עלי מרווה טריים חתוכים (לא חובה)
1½ מכל (375 מ”ל) שמנת לבישול 10% “השף הלבן”
4 ביצים L
75 גרם פתיתי עמק
מלח ופלפל
גודל תבנית: תבנית פאי בקוטר 22־24 ס”מ

אופן ההכנה:
לתחתית: מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים את התבנית.
טובלים את המצות בחלב למשך כחצי דקה, מניחים על תחתית התבנית בשתי שכבות וחותכים לקבלת הצורה העגולה של התחתית. מעבירים לאפייה של 10 דקות בתנור עד שהתחתית הופכת מעט קרנצ'ית. מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר.
למילוי: משאירים תנור חם על 180 מעלות. מניחים את פרחי הכרובית בקערה ומכסים אותם במים רותחים ל־2־3 דקות ומסננים. מחממים מחבת עם שמן ומטגנים על אש גבוהה את הפטריות כ־4 דקות ועד שהן מזהיבות מעט. בקערה בינונית מערבבים שמנת וביצים ומתבלים המלח ופלפל. מוסיפים פתיתי עמק, מרווה ומערבבים.
להרכבה: מניחים את הירקות על הבסיס ויוצקים מעל את הבלילה. אופים 40־45 דקות או עד שמרכז הקיש יציב. מצננים 2־3 דקות ומגישים.
בתיאבון!

הכתבה נכתבה בשיתוף תנובה