בפסח אין סיבה שלא נהנה ממתוקים. כמובן שיש מי שמסתפק בקניית עוגות ועוגיות כשרות לפסח, וזה בסדר. אני מעדיפה להכין את הקינוחים בעצמי, כי בעיניי אין כמו הטעם המתוק תוצרת בית, ובל נשכח את הניחוח שמתפשט עם האפייה, הממלא את כל הבית. כך בנוסף לטעם אנחנו מרוויחים תחושה של חמימות ביתית, שנשארת חקוקה בזיכרונות של ילדינו ובלבבות שלנו לעד.
כהרגלי בקודש, בחרתי להעשיר את רפרטואר המתכונים המתוקים שלי ושלכם במתכונים לעוגות ועוגיות. השנה כל המתכונים חלביים, כך תוכלו ליהנות מהם לאורך כל ימי החג. הכנת העוגות דורשת זמן, סבלנות והקפדה, אבל ההשקעה משתלמת.
בחרתי השנה לארח במדור בלוגרית מתוקה ומוכשרת, כמו המתוקים שהיא מכינה. נחשפתי אליה דרך האינסטגרם. שמה בת חן שמעיה, והיא ידועה בשם המותג שלה, "חנושה״. היא מטבריה, אמא לשלושה, שעד לפרוץ הקורונה עבדה כמזכירה רפואית.
כשהנגיף התפשט, מצאה עצמה בבית כמו כולם, וחיפשה נחמה באפייה מתוקה - מקום מפלט שאהוב עליה בכל זמן. בת חן זוכרת איך כילדה נהגה לשבת במטבח לצד אמא, מוקסמת מההכנות המתוקות. בעיקר צופה, לפעמים עוזרת. במרוצת השנים אפתה שוב ושוב מתכונים אהובים מספרים, ממגזינים ומהמרשתת. בין לבין הצטרפה לסדנאות אפייה, העמיקה את לימודי הקונדיטוריה שלה והתמקדה בטכניקות, חומרי גלם ושילובי טעמים.
זמן הקורונה אפשר לבת חן להעמיק את כישורי האפייה שלה. היא הכינה עוגות רבות שאותן מכרה בשכונה, והן זכו להצלחה גדולה. הביקוש גדל וגדל והיא מצאה עצמה נשאבת עוד ועוד לאפייה, עד שבחרה לעזוב את עבודתה ולהתרכז באפייה ובשיווק המתוקים שלה. בהמשך היא אף פתחה סדנאות בוטיק לשבעה משתתפים, שבהן מכינים עוגות שמרים ועוגיות.
הזמנתי את בת חן להתארח במטבחי ולהכין יחד מתוקים לפסח. המתוקים של חג הפסח עושים שימוש בשלל סוגי אגוזים, שקדים ובוטנים, אך אי אפשר להתעלם מהכוכב הבלתי מעורער - קוקוס. לכן החלטנו שהשנה ניתן לו את המקום הראוי לו.
שימו לב שהכמויות במתכונים מוצגות בגרמים. לנוחיותכם הוספנו גם כמות בכוסות. בהיעדר משקל במטבח וכדי להגיע לדיוק מקסימלי, הקפידו להשתמש בכוס אוניברסלית, ולא כוס חד־פעמית כזו או אחרת.
הצטיידו גם בזמן ובסבלנות, והתוצאות לא יאחרו להגיע. אני נהנית מכל ביס מתוק וכשר שהוכן במטבחי, ומתמוגגת מהיכרות עם קונדיטורית צעירה, נמרצת ומוכשרת - ובעיקר צנועה - שהגיעה למטבחי כל הדרך מהצפון.
טיפסקל:
# על מנת לקבל שוליים אחידים וחלקים, רצוי להשתמש בשקף לדופנות התבנית. מצמידים את השקף לדופן התבנית אחרי האפייה ולפני יצירת השכבות והכנסת העוגות למקפיא. בתום התייצבות השכבות, מסירים את השקף בעדינות ומעטרים את העוגות.