אגדה של פאי תפוחים: מתכון מושלם לטארט טאטן

תפוחים מתאימים לכל שלבי הארוחה - מהמנה הראשונה ועד הקינוח. למשל טארט טאטן שהכנתו מתחילה עם הפרי ובלילת קרמל שעליה מניחים בצק, ובעת ההגשה הופכים על צלחת נאה

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
טארט טאטן
טארט טאטן | צילום: פסקל פרץ-רובין
3
גלריה

המדור השבוע מוקדש למי שאוהב תפוחים. לפני שמתחילים להכין מטעמים עם תפוחים חשוב להבחין ולהכיר את זני התפוחים הקיימים בשווקים, ואלו נחלקים לשלוש קבוצות עיקריות: קשים, פריכים ורכים. בהתאם לכך אפשר לדעת לאלו מתכונים הם מתאימים.

הגרני סמית, למשל, הוא זן אוסטרלי קשה וירוק שטעמו חמצמץ עם מתיקות קלה. על קליפתו של גראנד אלכסנדר, הזן הצרפתי המתוק, כתמים אדומים־ירוקים שמשתלבים אלו באלו. מקורו של רד דלישס בצפון אמריקה, יש לו גוון אדום כהה וטעמו מתוק. וישנם גם הגולדן דלישס, יונתן, גאלה, אורליאנס, פינק ליידי ועוד.

את התפוחים ניתן לשלב כמעט בכל שלב בארוחה: במנה הראשונה, במנת הביניים, במנה עיקרית - שם הם משתלבים נפלא עם דגים ובשר, וכמובן במנות אחרונות - קינוחים ועוגות.

בחרתי להציע לכם להכין את עוגת הטארט טאטן. האגדה מספרת על אחת מהאחיות טאטן, שהכינה את טארט התפוחים המסורתי המבוסס על בישול תפוחים בחמאה וסוכר. היא הריחה כי התבשיל נשרף, הסירה אותו מהאש, כיסתה את התפוחים בבצק והכניסה לתנור לסיום האפייה, הפכה את המאפה והגישה. והשאר - היסטוריה. נוצר פאי מושלם שאפשר להעשירו במעט אגוזים או בשבבי שקדים. הכנתו מתחילה עם הפרי ובלילת קרמל שעליה מניחים בצק, ובעת ההגשה הופכים על צלחת הגשה נאה.

2. יוצרים מהבצק כדור, משטחים מעט, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר שעה לפחות.

מבשלים עד שהסוכר משחים
מבשלים עד שהסוכר משחים | צילום: פסקל פרץ-רובין

2. מניחים חצי תפוח במרכז המחבת ומסדרים סביבו בחפיפה רבעים, כשהחלק העגול כלפי מטה. מבשלים כ־20 דקות על אש קטנה, עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש.

3. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעיגול על משטח מקומח, בקוטר מעט גדול מהמחבת. מסדרים את הבצק מעל התפוחים ודוחפים את השוליים פנימה.

מסדרים את הבצק מעל התפוחים
מסדרים את הבצק מעל התפוחים | צילום: פסקל פרץ-רובין

4. מכניסים את המחבת (אפשר לעטוף את הידית בנייר כסף) לתנור שחומם מראש ל־190 מעלות ואופים 20־15 דקות עד השחמה. מוציאים מהתנור ומניחים על רשת כ־15 דקות.

5. מצמידים למחבת צלחת הגשה והופכים את הטארט. מגישים מיד.

תגיות:
מתכונים
/
תפוחים
/
טארט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף