יום נוטלה העולמי, הנחגג מדי שנה ב-5 בפברואר, נוצר באופן ספונטני בשנת 2007 על ידי הבלוגרית האמריקאית שרה רוסו, והפך מאד לדף הרשמי של נוטלה. תוך שנה בלבד הוא הגיע  ל-10 מיליון מעריצים, ונכון להיום הוא מונה יותר מ-30 מיליון מעריצים ברחבי העולם כולו. השנה, מוזמנים המעריצים להקשיב לראשונה בהיסטוריה, לחתימה הקולית של נוטלה, ולבקר במוזיאון לאמנות עכשווית MAXXI שברומא, בה מוצגת תערוכה מיוחדת המתעדת את 60 שנות ההיסטוריה של נוטלה כסמל תרבותי.

שוקולד נוטלה חוגג 60 שנה: לא תאמינו איך הכל התחיל

צנצנת נוטלה הראשונה מ-1964 (צילום: באדיבות פררו)
צנצנת נוטלה הראשונה מ-1964 (צילום: באדיבות פררו)

סיפור אהבה מאז 1964

ממרח אגוזי הלוז והקקאו האייקוני, נולד בשנת 1964 כחנות מאפים בעיירה אלבה שבמחוז פיימונטה, איטליה. זו גם תחילתה של חברת פררו, היצרנית של נוטלה. מאז הפך הממרח לאחד מהמוצרים האהובים ביותר ברחבי העולם, וכיום ניתן למצוא את אותו ביותר מ-170 מדינות, לצד מוצרים נוספים בהשראת טעמו הייחודי, כמו נוטלה בי-רדי (Nutella B-Ready), נוטלה אנד גו! (!Nutella and GO) ונוטלה ביסקוויט (Nutella Biscuits). בשנת 2024, חגגה נוטלה 60 שנות הנאה, יצירתיות וחדשנות שהביאו חיוכים למיליונים.

קבוצת פררו הפכה לאחת מחברות המזון המתוק הארוז הגדולות בעולם, עם מותגים פופולריים כמו נוטלה, קינדר, טיק טק ופררו רושה. היא מעסיקה למעלה מ-47,000 עובדים ב-11 מפעלים של פררו ברחבי העולם ומנוהלת על ידי הדור השלישי. החברה שומרת על מסורת של מצוינות, מחויבות לסביבה ואחריות כלפי הקהילות בהן היא פועלת, ושמה דגש על איכות בלתי מתפשרת, בחירת רכיבים מוקפדת ותשוקה אמיתית בכל שלב בתהליך הייצור. 

כך למשל, כדי לייצר את עוגיות נוטלה, פיתחה פררו קו ייצור מתקדם מבחינה טכנולוגית, שמשקלו משתווה לזה של מטוס. הקו כולל 18 מערכות ראייה מתקדמות ו"איי איסוף" מהגדולים בעולם, עם למעלה מ-40 רובוטים, 7 רובוטים מרכזיים וכ-200 מנועים. בשנים האחרונות, נוצרו יותר מ-7 מיליארד עוגיות נוטלה במפעל פררו באיטליה, ונשלחו ליותר מ-40 מדינות ברחבי העולם.

11 מפעלים. 170 מדינות. נוטלה (צילום: באדיבות פררו)
11 מפעלים. 170 מדינות. נוטלה (צילום: באדיבות פררו)

תומאס שאטנייה, נשיא גלובלי של נוטלה® בפררו מסר: "יום נוטלה העולמי הוא עדות לכוחו המתמשך של המותג ולתשוקה של מעריצינו, שהפכו את נוטלה לאייקון תרבותי – הנחגג אפילו בספרים ותערוכות. ב-פררו אנו מחויבים להמשיך לחדש ולוודא שנוטלה יישאר חלק בלתי נפרד מחיי האנשים. נוטלה תמיד קשור להפצת שמחה וחיוביות, והיום יש לנו משפחה שלמה של מוצרי נוטלה ליהנות מהם. תודה ענקית לכל מעריצי נוטלה שלהם חלק ניכר בהתפתחות המוצרים שלנו! אנו מצפים לשנים רבות של חיוכים ויצירת רגעי נוטלה בלתי נשכחים איתכם".

השנה, לכבוד החגיגות, הופק בשיתוף פעולה עם Massive Music, פסקול יצירתי ושמח המגלם את הרוח החיובית והיצירתית של נוטלה. המעריצים בישראל יכולים להאזין לוידאו עם הצליל המיוחד בערוץ היוטיוב.

המתכון שלפניכם זכה בתחרות נוטלה bake - תחרות המתכונים של נוטלה, שנערכה ב-2021, קצת לפני שעוגיות הנוטלה המפורסמות הגיעו לישראל. במהלך חמש השנים האחרונות יוצרו יותר מ-7 מיליארד עוגיות נוטלה במפעל פררו באיטליה והגיעו ליותר מ-40 מדינות.

פאי עוגיית נוטלה

לבצק פריך אגוזי לוז:
200 גרם (כוס וחצי פחות כף) קמח
50 גרם (חצי כוס לא דחוסה) אגוזי לוז טחונים
100 גרם אבקת סוכר
1/3 כפית מלח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 חלמון
1־2 כפות חלב קר

למילוי נוטלה:
350־500 גרם נוטלה

אופן ההכנה:
1. במערבל חשמלי עם וו גיטרה מערבבים את הקמח עם אגוזי הלוז הטחונים, אבקת הסוכר והמלח. מוסיפים חמאה קרה בקוביות ומעבדים לפירורי בצק. מוסיפים חלמון ומעבדים. מוסיפים כף־שתיים של חלב קר ומעבדים עד לקבלת בצק. מקררים לשעה או יותר.

2. מרדדים שני שלישים מכמות הבצק על משטח עבודה מקומח קלות לעלה בעובי של כ־3־4 מ"מ ומרפדים תבנית פאי. מנקבים את הבצק בתבנית במזלג.

3. מרדדים את שליש כמות הבצק הנותר על משטח עבודה מקומח קלות ויוצרים ממנו עיגול בקוטר 16־18 ס"מ עבור כיסוי הפאי.

4. אוספים את שאריות הבצק ומרדדים אותו שוב. יוצרים ממנו צורת לב ברוחב של כ־12 ס"מ בעזרת סכין קטנה, אפשר להיעזר בשבלונה שמכינים מראש. מניחים את צורת הלב במרכז עיגול הבצק הקטן, יוצרים סביב הלב חתכים קטנים באורך של כ־2 ס"מ בעזרת סכין קטנה.

5. משטחים את הנוטלה בקלתית, מניחים במרכז את עיגול הבצק ועליו הלב במרכז ומקפיאים את הפאי לחצי שעה.

6. מחממים תנור ל־180 מעלות ואופים את העוגה במשך 20־30 דקות עד שהבצק מקבל גוון זהוב־שחום.

המתכון באדיבות אופיר מזרחי בשיתוף עם ענבל לביא ("פיית העוגיות")