חגיגה ושמה אנטיפסטי: מנה צבעונית ועשירה של מגוון ירקות צלויים ומתובלים

רבים מאיתנו אוהבים ירקות, ואף מקפידים על סלט טרי מדי יום. אך כשיש ילדים בבית, מגוון הירקות הנאכלים מצטמצם. אחת השיטות שאימצתי במטבח הביתי כדי לחבב את הירקות על כל בני המשפחה היא הכנת אנטיפסטי

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
אנטיפסטי ירק
אנטיפסטי ירק | צילום: פסקל פרץ-רובין
2
גלריה
אנטיפסטי ירק
אנטיפסטי ירק | צילום: פסקל פרץ-רובין

2. את הקישואים, הבטטות והחצילים פורסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ וצולים על מחבת פסים. צולים את פרוסות הירקות משני הצדדים לקבלת פסי חריכה. חוצים את הבצלים הסגולים לשניים או לרבעים וצולים אותם על מחבת פסים.

3. מסדרים את הירקות הצלויים על צלחת הגשה גדולה. חשוב לשלב בין גוני הירקות השונים. קו־ צצים דק שיני שום ועלי בזיליקום. מפזרים אותם על הפרוסות המסודרות בצלחת ההגשה.

4. מזלפים חומץ בלסמי ושמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומגישים.

תגיות:
בישול
/
אוכל
/
ירקות
/
אנטיפסטי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף