הנהנתי קלות בראשי לאישור, והיא הוסיפה "יש לי את כל ספרייך. לא רק לי, לכל משפחתי", ואז היא הצהירה בקול: "את לימדת אותי לבשל. בזכותך למדתי להכין גם את המאכלים האתניים". לפני שהספקתי להגיב, שלפה את הטלפון הנייד שלה, נכנסה לגלריית התמונות והצביעה על מבחר תמונות של מאכלים ומאפים שהכינה ממתכונים מספרי הבישול שלי וכאלו שפרסמתי כאן במדור.
במשך שנים ארוכות עבדה מזלי בענף התיירות, וכשפרצה המלחמה יצאה לחל"ת. השהות בבית אפשרה לה לעסוק במה שהיא אוהבת: לבשל ולאפות. את אהבת הבישול והאפייה קיבלה מסבתא רבתא שלה, שהייתה ידועה במומחיותה לרזי הבישול התוניסאי. "היה לה קסם בידיים", היא מציינת בחיוך מאיר עיניים. שמה של הסבתא היה נונה, ומספרים שהייתה מבשלת מטעמים למכובדי העיר ג'רבה שליד תוניס. בזמן הבישול הייתה פוצחת בשירה עממית, שהוסיפה ניחוח וטעם לתבשילים.
אחרי שיחה ארוכה מזלי הזמינה אותי למטבחה במושב דלתון, שם היא הכינה עבור המדור מטעמים לכבוד חג השבועות. ציפור לחשה לי שלמאפים שלה יצא שם והיא מוכרת אותם מהגליל העליון לכל דורש. בכל מאפה שהיא מכינה היא משלבת תמצית של אהבה - התבלין שמעניק למאפים את הקסם, הניחוח המשכר והטעם שמחמם את הלב.
פאי פקאן גבינה עם קרם שמנת תותים, ללא גלוטן
מאפה בריוש במלית קרם גבינה, מלבי אוכמניות וקרמבל שקדים
קובנה במלית גבינת פטה, קונפי שום וקונפי ארטישוק ירושלמי
בסיר נפרד ממיסים את החמאה ושמן הזית על להבה נמוכה. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה עד שהארטישוק רך ומקבל צבע זהוב וקרמלי.
בתום התפחת הבצק מחלקים אותו לשניים. משמנים את משטח העבודה בנדיבות בחמאה. מרדדים חלק אחד של הבצק, תחילה במערוך. ממשיכים לפתוח את הבצק בעדינות בכפות הידיים עד לקבלת יריעה דקה וגדולה.
מורחים בחמאה הרכה ומפזרים חצי מכמות הגבינה המפוררת. מעל מפזרים שום קונפי וארטישוק ירושלמי. מגלגלים לרולדה מהודקת היטב, תוך כדי מתיחת הבצק. חותכים את הגלילה לשישה שבלולים, משמנים בנדיבות את שני סירי הקובנה בחמאה, כולל המכסים, ומסדרים את השבלולים ברווחים בסיר. מכסים. בדרך זו מסדרים את הסיר השני. מניחים להתפחה כשעה עד להכפלת הנפח.
בתנור טורבו שחומם מראש ל־175 מעלות אופים במשך כ־40 דקות, מסירים את המכסה וממשיכים לאפות עוד 10־8 דקות עד לקבלת צבע חום זהוב.