כך לפי אתר טיימס אוף אינדיאה, בהתחשב באורח החיים המהיר והעסוק שיש לרוב האנשים, רמות גלוקוז גבוהות בדם או סוכרת הפכו לבעיה בריאותית נפוצה בימינו. רוב האנשים עסוקים מדי כדי לאכול ארוחות מאוזנות מבחינה תזונתית, ובתוספת לכך אורח חיים בישיבה - השילוב הרע הזה מגדיל עוד יותר את הסיכון לרמות סכר גבוהות בדם, מה שפוגע בגוף לטווח הארוך.
על פי האגודה האמריקאית ללב, רמות סכר גבוהות בדם שלא מטופלות או נשלטות לטווח הארוך עלולות להשפיע על הלב וכלי הדם, לגרום לנזק עצבי (נוירופתיה), אי ספיקת כליות, נזק לעיניים, נזק לכפות הרגליים ומצבים בריאותיים נוספים.
הטיפים המומלצים על ידי הרופא לשליטה טבעית בסכר הדם:
"ללא משקאות מתוקים. ללא לחם לבן/אורז"
הטיפ הראשון של ד"ר ראי הוא להפסיק לצרוך סוכר ופחמימות כמו לחם ואורז. מחקר משנת 2005 בשם "The case for low carbohydrate diets in diabetes management" מדגיש כיצד דיאטה דלת פחמימות משפרת שליטה גליקמית, מפחיתה משקל גוף ושימוש באינסולין. בינתיים, בלוג הארוורד הלת' בשם "Low-carb diet helps cut blood sugar levels in people with prediabetes" כותב ש"עבור אנשים עם פרה-סוכרת, דיאטה דלת פחמימות יכולה להחזיר במהירות רמות A1C מוגברות לטווח בריא יותר, כפי שמציע ניסוי שפורסם ב-JAMA Network Open".
"אכלו קינמון מדי יום - חצי כפית בתה הבוקר"
הרופא ממליץ עוד לכלול קינמון בתזונה היומית. אפשר לקחת זאת על ידי הוספת קורט ממנו לתה הבוקר, שכן הטריק הפשוט הזה יכול לעזור לשלוט בקפיצות סכר כלשהן במהלך היום. על פי מחקר משנת 2019 בשם "The Effect of Different Amounts of Cinnamon Consumption on Blood Glucose in Healthy Adult Individuals", נמצא שתוסף קינמון (1-6 גרם ליום) הפחית גלוקוז צום ב-18-29% ושיפר HbA1c בחולי סוכרת סוג 2.
"התחילו ארוחות עם סלט עשיר בסיבים"
כדי לשלוט ברמות הסכר בדם בצורה טבעית, הרופא ממליץ גם לאכול סלטים עשירים בסיבים ואחר כך ארוחה דלת פחמימות. מחקר משנת 2023 שמבוסס על 13 גברים בריאים הראה שאכילת סלט ירקות לפני אורז הפחיתה משמעותית את רמות הגלוקוז בדם לאחר הארוחה, בהשוואה לאכילת אורז לפני הסלט. המחקר מציין עוד שהסיבים והפוליפנולים בירקות מאטים את ספיגת הפחמימות, ומפחיתים קפיצות סכר לאחר הארוחה. לכן, המחקר מראה שדפוס אכילה של "ירקות קודם" יכול לעזור משמעותית בשליטה בסכר הדם.
"בחרו פחמימות מורכבות על פני פחמימות פשוטות"
בחירה בפחמימות מורכבות במקום פחמימות פשוטות יכולה לעזור באופן דרסטי לשלוט ולשפר את רמות הסכר בדם. פחמימות פשוטות כוללות מאכלים כמו לחם לבן, מאפים ומשקאות מתוקים. כשאוכלים אותם, הם מתפרקים במהירות לגלוקוז, וכך גורמים לקפיצות ולצניחות מהירות ברמות הסכר בדם. אולם, כשאנו צורכים פחמימות מורכבות - כמו דגנים מלאים, קטניות וירקות - הן מתעכלות לאט בגלל תכולת הסיבים הגבוהה שלהן. לכן, הן משחררות גלוקוז באיטיות, ובכך מספקות אנרגיה יציבה, מונעות קפיצות סכר פתאומיות ומשפרות רגישות לאינסולין לאורך זמן. מחקר משנת 2018 קושר פחמימות תזונתיות לסיכון לסוכרת סוג 2, ומדגיש שפחמימות מורכבות, במיוחד אלה עשירות בסיבים, מפחיתות סיכון סוכרת ומשפרות שליטה גליקמית.
"הלכו 20 דקות אחרי כל ארוחה"
הרופא ממליץ עוד לאנשים "ללכת 20 דקות אחרי כל ארוחה" מכיוון שזה יעזור למנוע קפיצות סכר פתאומיות בדם, אם יש. מחקר משנת 2022 בשם "The Effects of Postprandial Walking on the Glucose Response after Meals with Different Characteristics" שפורסם ב-Nutrients הראה ש-30 דקות של הליכה מהירה מיד אחרי ארוחות עזרו להפחית משמעותיות שיאי גלוקוז לאחר הארוחה אצל אנשים. זה גם עוזר בשיפור התגובה הגליקמית אצל אנשים בריאים.
"שתו מיץ מלפפון מר שלוש פעמים בשבוע"
ד"ר ראי מציע גם לאנשים "לשתות מיץ מלפפון מר שלוש פעמים בשבוע" כדי לשלוט ברמות הסכר בדם בצורה טבעית. מחקר ניסוי שפורסם ב-Journal of Traditional and Complimentary Medicine בשנת 2017 הראה שמיץ מלפפון מר מפחית משמעותית את רמות הגלוקוז בדם אצל חולים עם סוכרת מסוג 2, עם השפעות שניכרות 90 דקות לאחר הצריכה. לכן, המחקר הסיק שמיץ מלפפון מר יכול לעזור בניהול סוכרת. מחקר נוסף שפורסם ב-Journal of Ethnopharmacology במאי 2025 מדגיש שנטילת מלפפון מר (קרלה) למשך כ-12 שבועות יכולה לעזור לשפר שליטה בסכר הדם אצל אנשים עם פרה-סוכרת.
"החליפו סוכר בסטיביה או פרי נזיר"
החלפת סוכר במתיקים טבעיים כמו סטיביה או פרי נזיר יכולה לעזור לשלוט ברמות הסכר בדם בצורה טבעית. צריכת סוכר לא רק גורמת לקפיצה ברמות הסכר בדם, אלא גם גורמת דלקת בגוף שיכולה להשפיע לרעה על הבריאות לטווח הארוך. אולם, החלפת סוכר מזוקק (לבן) בתחליפים טבעיים כמו סטיביה או פרי נזיר מונעת קפיצות פתאומיות בגלוקוז. זה הופך אותם לבחירה בטוחה יותר לאנשים עם סוכרת או פרה-סוכרת. סטיביה ופרי נזיר גם דלים בקלוריות, מה שעוזר בניהול משקל - זהו גורם חשוב בשמירה על רמות סכר בריאות בדם. השימוש בהם במשקאות, קינוחים או ארוחות יומיות מאפשר ליהנות ממתיקות מבלי לפגוע באיזון הגלוקוז.
"אכלו ארוחות קטנות ותכופות, לא שלוש גדולות"
אכילת ארוחות קטנות ותכופות במקום שלוש ארוחות גדולות ביום יכולה לעזור לשמור על רמות סכר יציבות בדם לאורך היום. כשאוכלים ארוחה גדולה, במיוחד אחת עשירה בפחמימות, הסכר בדם יכול לקפוץ במהירות ואז לרדת בחדות. זה מוביל לעייפות, חשק או עצבנות. אבל כשלוקחים ארוחות קטנות ומאוזנות לאורך היום, זה מונע את העליות והירידות האלה על ידי מתן שחרור יציב של אנרגיה. זה גם מפחית לחץ על ייצור האינסולין, ומקל על הגוף לנהל גלוקוז. מחקר משנת 2024 ב-Diabetes Journals הראה שאכילת שש ארוחות קטנות הפחיתה קפיצות גלוקוז והפחיתה רמות אינסולין וחומצות שומן חופשיות אצל מבוגרים עם סוכרת סוג 2, בהשוואה לאכילת שתי ארוחות גדולות ביום.
ד"ר ראי מציין עוד בפוסט שלו: "אם זה עוזר, המשיכו למשך 12 שבועות. סכר בדם = דיאטה + תזמון. תקנו את שניהם, התוצאות יבואו".