השיטה היפנית לאכילה, וחמשת העקרונות שבה

שיטת האכילה "הרה האצ'י בו" יכולה לעזור לנו ללמוד מודעות והכרת תודה תוך כדי האטה במהלך הארוחות. היא פורסמה בדו"ח באתר המדע ScienceAlert ודווחה באתר הערבי "אל-ערביה"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אכילה מודעת (
אכילה מודעת ( | צילום: יחצ

"הרה האצ'י בו", היא פילוסופיה תזונתית יפנית המושרשת במתינות. נוהג זה נובע מתורות קונפוציאניות יפניות המנחות אנשים לאכול עד שהם שבעים רק ב-80%, כלומר הם אינם מגיעים לתחושת שובע מוחלטת בעת אכילה, כפי שקורה לרוב האנשים.

על פי דו"ח שפורסם על ידי אתר המדע ScienceAlert, ודווח על ידי Al-Arabiya.net, נוהג זה זכה לאחרונה לתשומת לב גוברת, שכן הוא נחשב לאסטרטגיית ירידה במשקל מוצלחת.

למרות שהמחקר על תרגול ה"הרה האצ'י בו" מוגבל, הראיות הזמינות מצביעות על כך ש"הרה האצ'י בו" יכול להפחית את צריכת הקלוריות היומית הכוללת וקשור לעלייה מופחתת במשקל בטווח הארוך ולמדד מסת גוף ממוצע נמוך יותר. מדענים אומרים שנוהג זה תואם גם לדפוסי אכילה בריאים של גברים, כאשר המשתתפים בוחרים לאכול יותר ירקות ופחות דגנים בעת ביצוע הרה האצ'י בו.

להארה האצ'י בו יש גם עקרונות רבים המשותפים למושגים של אכילה מודעת או אכילה אינטואיטיבית, שכן גישות אלו, שאינן תזונתיות ומבוססות על מיינדפולנס, מעודדות קשר חזק יותר עם אותות פנימיים של רעב ושובע. מחקרים מראים ששתי הגישות יכולות גם לסייע בהפחתת אכילה רגשית ובשיפור איכות התזונה הכוללת.

מדענים אומרים שלשיטת הרה-האצ'י-בו עשויים להיות יתרונות רבים מעבר לירידה במשקל. לדוגמה, הדגש של הרה-האצ'י-בו על מיינדפולנס ואכילה אינטואיטיבית עשוי לספק דרך עדינה ובת קיימא לתמוך בשינויים בריאים לטווח ארוך. שמירה על שינויים בריאים בני קיימא לאורך זמן קלה הרבה יותר. זה עשוי להוביל לשיפור הבריאות ולמנוע עלייה במשקל, דבר שיכול להוות סיכון עבור אלו שיורדים במשקל באמצעות שיטות דיאטה מסורתיות.

על פי דו"ח של Science Alert, ראיות מצביעות על כך שכ-70% מהמבוגרים והילדים משתמשים במכשירים דיגיטליים בזמן האכילה, והתנהגות זו נקשרה לצריכת קלוריות מוגברת, צריכת פירות וירקות מופחתת ועלייה בשכיחות הפרעות אכילה, כולל הגבלת מזון, אכילת יתר ואכילה מוגזמת.

דו"ח "התראה מדענית" הציע מספר טיפים למי שמעוניין לנסות לתרגל "הרה האצ'י בו" או לאמץ גישה מודעת יותר לאוכל, כולל:

ראשית: שימו לב לתחושות בגופכם לפני האכילה. עליכם לשאול את עצמכם: האם אני באמת רעב? אם כן, איזה סוג של רעב זה, פיזי, רגשי, או סתם הרגל? אם אתם פשוט מרגישים משועממים, עייפים או לחוצים, קחו רגע לעצור ולתת לעצמכם מרחב לחשוב. זה יכול לעזור למנוע מאוכל להפוך למנגנון התמודדות אוטומטי.

שנית: אכלו ללא הסחות דעת. עליכם להתרחק ממסכים ולמקד את מלוא תשומת הלב בארוחה, שכן מסכים לעיתים קרובות מסיחים את דעתנו מאותות שובע, מה שיכול לתרום לאכילת יתר.

חמישית: אכלו את הארוחות שלכם עם אחרים ככל האפשר. תקשורת ושיחה הן חלק ממה שהופך אוכל למשמעותי, וחיבור בזמן האכילה הוא דבר אנושי ייחודי ומפתח לאריכות ימים.

שישית: הציבו לעצמכם מטרה להשיג תזונה נכונה, וודאו שהארוחות שלכם עשירות בוויטמינים, מינרלים, סיבים ואנרגיה.

תגיות:
אוכל
/
יפן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף