למרות הסגר, ימי החגים - פסח ויום העצמאות - היו סבירים עבור רוב היקבים בישראל. אמנם מי שהייצוא תופס חלק גדול מהכנסותיו נזקק לחישוב מסלול מחדש, אבל בכל הקשור למכירות לשוק הישראלי, ימי הסגר הממושכים, החגים ואווירת הקרנבל ששרתה על חלק מהישראלים חרף החשש הכלכלי, הביאה לגידול במכירות עבור רבים מהגורמים בענף. מכאן נושאים כולם עיניים לחג השבועות כמייצג של המצב המכונה "הנורמלי החדש": הישראלים כבר הפנימו  את המציאות הכלכלית החדשה ועכשיו השאלה היא מה מקומו של היין בסל הקניות לקראת החג שמתאפיין בצריכת מאכלי חלב ויינות לבנים (ורוזה). לקראת החג, ולמרות שלא ניתן לקיים השקות ברוב עם, הוציאו חלק מהיקבים לשוק יינות חדשים ומעניינים.

יין לבן. טפרברג אינספייר  (צילום: איל קרן)
יין לבן. טפרברג אינספייר (צילום: איל קרן)


יקב טפרברג: התנופה נמשכת
היקב הוותיק ממשיך בתנופת העשייה המרשימה שמלווה אותו בשנים האחרונות, ולקראת החג משיק שני יינות חדשים: 
טפרברג אסנס רוזה 2019: היין מורכב מ- 45% גראנש נואר, 35% מורבדר, 20% ברברה. הוא מתאפיין בצבע בהיר מאוד, ארומה פירותית בנגיעות של תות שדה ואפילו מעט עלי שושנים. בפה מורגשת מתקתקות ומרירות בליווי חמיצות מאוזנת ורעננות נעימה. מומלץ לשתות קר מאוד. המחיר: 75 שקלים

טפרברג אינספייר דסטיטאז 2019: היין מורכב מ- 78% ענבי סוביניון בלאן ו-22% ענבי פרנץ קולומבר. הארומה מורכבת וניתן לחוש בה נגיעות פרי ואף אננס. היין יבש, פריך ורענן, עם נוכחות מלאה ורכה, חמיצות טובה וסיומת עדינה. המחיר: 60 שקלים

יקב ברקן-סגל: מתוקים שכאלה
בברקן-סגל, שני יקבים שהיו לאחד, העדיפו ללכת על האופציה המתקתקה או ליתר דיוק ה"חצי יבשה", תחום שלא מוערך על ידי מומחי היין, אך מתקבל באהדה על ידי הצרכנים, בעיקר הצעירים שבהם:
 
ברקן, גוורצטרמינר כרם עלמה, סדרת "רזרב גולד אדישן" 2019: היין מתאפיין בארומה פרחונית של ורדים ופריחת הדרים, אך גם בנגיעות פרי טרופי. הוא בעל מתיקות מעודנת ועם כל לגימה מפגין חמיצות רעננה וסיומת מתקתקה. המחיר: 40 שקלים

סגל, גוורצטרמינר 2019 מסדרת Free Run: יין ארומטי במיוחד, המציג פרי טרופי כגון פסיפלורה וליצ'י, ריחות ורדים וטעמים מורכבים. הסיומת ממושכת, מתקתקה ופירותית. המחיר: 60 שקלים

יראון רוזה (צילום: יח''צ יקב הרי גליל)
יראון רוזה (צילום: יח''צ יקב הרי גליל)


יקב הרי גליל: יראון - וורוד - ראשון
רוזה ראשון מסדרת יראון המוערכת. היין מורכב מענבי גרנאש ( 67%), סירה (30%) וויונייה (3%) (זנים קלאסיים של עמק הרון בצרפת, שמתאפיין ביינות רוזה טובים). זהו רענן עם ניחוחות של פרחי בר והדרים, וחמיצות מודגשת. המחיר: 102 שקלים
רמת הגולן, ירדן,  רוזה  (צילום: חגית גורן)
רמת הגולן, ירדן, רוזה (צילום: חגית גורן)


יקב רמת הגולן:  ירדן, רוזה 2019
היין מציג ארומות פרי מגוונות של תות שדה, דובדבן חמוץ, פטל ואבטיח, לצד מאפיינים של פרחים ואף טאץ' לימוני ומינרלי. מרענן וטעים. המחיר: 95 שקלים

יקב רקנאטי: הקלאסי והמסקרן
רקנאטי השיק גם הוא שני יינות חדשים לקראת החג, הראשון שבהם, השרדונה, הוא מסקרן במיוחד:
 
שרדונה רזרב 2018, כרם מנרה: יין ממאה אחוז ענבי שרדונה, בטעמי אשכולית לבנה ארומת פירות כגון שזיף צהוב ואפרסק. ליין חמיצות גבוהה ומאוזנת, וסיומת מינראלית ארוכה. המחיר 95 שקלים

רוזה רקנאטי 2019, כרם מנרה: יין העשוי 80% ברברה ו- 20% מרלו. זהו הרוזה הקלאסי של יקב רקנאטי: פירותי ושומר על האיזון העדין שבין חומציות ואלכוהול. ליין ארומה של תות שדה, אשכולית ופריחת הדרים. המחיר: 69 שקלים
רקנאטי, רוזה 2019 (צילום: עומרי מירון)
רקנאטי, רוזה 2019 (צילום: עומרי מירון)