ניסוי צפרירים: ציונות ויין טוב בהרי יהודה

לורי לנדר, שעלתה לישראל מניו יורק, מצא כי לעשות יין ולהחיות את תעשיית היין של אזור הרי יהודה זה סוג של ציונות עכשווית. ורד ברלל ניסתה ונהנתה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
לורי לנדר, יקב צפרירים
לורי לנדר, יקב צפרירים | צילום: יח"צ
2
גלריה

"התחלנו בקברנה סובניון, מרלו, וסירה. ודי מהר הבנתי שבלנדים יותר מתאימים לי מיינות זניים. חשבנו על שמות, ואז אחד הבנים שלי אמר לי: 'למה שלא תתני שמות ממה שיש באזור שלנו ליד הכרם' ככה בחרתי בשמות של תילים שמייצגים את העבר של האזור הזה כמרכז ליין. ככה בחרתי בשם עדולם ומשם זה התחיל"

יקב צפרירים, לבן
יקב צפרירים, לבן | צילום: יח''צ

"עכשיו אני רוצה חביות יותר גדולות. 300 – 400 חבית בטון. ככל שסגנון היין יותר מותאם לנו וים תיכוני עניין החביות משחק גם תפקיד. אנחנו לא משתמשים בחבית עץ חדשה יתר על המידה. כי אז מרגישים פחות פרי, אני רוצה את הפרי מקדימה, החבית שם אבל לא משתלטת. היא מאחור. הרוזה ולהבן, הם לא בחבית. אלא בנירוסטה שנותן משהו חד וישיר. וצלול. קל יותר ממה שנקבל בחבית. אבל גם בלבן עשיתי ערבוב וזה נותן אופי. זה מה שטועמים בלבן שלנו. הגוף מגיע מזה."

תגיות:
יין ישראלי
/
זינפנדל
/
יקב צפרירים
/
מרלו
/
פטיט סירה
/
קברנה סוביניון
/
קברנה פרנק
/
הרי יהודה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף