אימא אדמה: היקבים שעושים כבוד לטבע

ט"ו בשבט אמנם מאחורינו, אבל אף פעם לא מאוחר מדי לדבר על יקבים שעושים כבוד לטבע. וגם: הרוזה שהקדים את כולם במירוץ לוולנטיין די, ואיפה אפשר להשיג את היינות של יקב אשקר

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
כרם אקולוגי. יקב תבור
כרם אקולוגי. יקב תבור | צילום: מיכל אקרמן
2
גלריה

ראש השנה לאילנות, שציינו בשבוע שעבר, הוא זמן טוב להיזכר בכך שיין הוא מוצר חקלאי, שהאיכות והאופי שלו נגזרים מהכרמים בהם גדלו והענבים הם נעשה. אחרי שנים בהן התייחסנו אל כרמים במונחים של גובה, סוג קרקע תנאי מזג אוויר וזווית לשמש, התעורר בעשורים האחרונים שיח לא פחות מעניין, לגבי הקשרים שבין שיטות העבודה בהם, לבין הטבע הסובב אותם. השיח, שהחל בקרב כמה משוגעים לדבר, שנחשבו בזמנו לקצת תמהונים, הפך לחלק מהשפה השיווקית של לא מעט יקבים מסחריים, ובסך הכול עושה רושם שכולם מרוויחים ממנו.

walla video test11 | צילום:

בנוסף, כדאי להזכיר גם את יקב לוטם הגלילי, שמתמקד בעשייה אורגנית מיומו הראשון, את יקב רקנאטי שמגדל חלקת כרם ביו-דינאמי ניסיונית בגליל העליון, ואת יקב 'נאות סמדר' מהערבה הדרומית, וכמובן שאי אפשר להתעלם מיבואנים כמו: 'ג'יאקונדה' חברת הייבוא וחנות היין התל אביבית, שבקטלוג שלה מופיעים כיום יותר משלוש מאות יינות אורגניים, ביו-דינאמיים וטבעיים מרחבי אירופה, ו-עסיס' יבואנית קטנה של יינות טבעיים מגיאורגיה ואיטליה וגם היבואנים הגדולים והרשתות המתמחות, לא מוותרים על הפוטנציאל המסחרי שביינות הללו והעניין שהם מציעים.

יקב פאולו לאו. פרימיטיבו
יקב פאולו לאו. פרימיטיבו | צילום: יח''צ

תגיות:
יקבים בארץ
/
יקב עבייה
/
יקב תבור
/
יקב רמת הגולן
/
סנהדרינק
/
יקב הרי גליל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף