לו הייתי רוצה להגזים, הייתי אומר שכמו היהודים ברחבי שושן הבירה והקריות, גם אנחנו התכנסנו באווירה של אי ודאות ומתוך חשש מהכבדת ידה של הממשלה על העם היהודי. זה לא שאנחנו חושבים חלילה כי יולי אדלשטיין הוא המן הרשע, אבל אפילו אזרחים שומרי חוק ויראי נגיפים שכמונו, הרגישו שההגבלות של פורים השתא, הן קצת לא במקום.
 
קצת כמו מערכות גדולות אחרות, כמו צה"ל שתמיד נערך למלחמה הקודמת ומתקן את כל מחדליה במערכה שמייצרת מחדלים חדשים, כך גם האנשים שמופקדים על בריאותנו, מכים קצת על חטא פורים שעבר, זה שסייע רבות להתפרצות המגיפה שניהלה את חיינו בשנה האחרונה. אבל למה אני אוכל לכם את הראש, כאשר בצל אי הוודאות לקראת פורים – ובין אם נחגוג אותו בראש חוצות או במחתרת, הרי שיש מצווה אחת שעליה אנו אמונים אף יותר מחרדים אדוקים: עד לא ידע.

משתה פורים 2021 (צילום: קרינה גנץ)
משתה פורים 2021 (צילום: קרינה גנץ)

ארבעים פלוס 
ייאמר מיד: בפורים אפשר ללגום גם בירה ויין, אבל אם המטרה היא טשטוש גבולות, הרי שהדרך המהירה ביותר לשם היא בעזרת אלכוהול ממשפחת "ארבעים פלוס", כלומר – החזקים יותר. מטבע הדברים, החגיגות ההמוניות שכללו תמיד כמה ארגזים של בירה צוננת בתוך אמבטיית קרח, קאווה מבעבעת או – בשנים קרירות יותר – קערה עם פונץ' חם, פינו השנה את מקומן לחגיגות אינטימיות יותר, ביתיות יותר, כאלה שבהן אפשר להגביר את האיכות על חשבון הכמות. להחליף את הוודקה הזולה שנמהלת בתוך כוס פלסטיק בלגימה של משהו איכותי יותר כמו למשל זוברובקה הפולנית הירקרקה-זהבהבה עם עלה הבזון-גראס בתוכה, לג'נד אוף דה קרמלין (שזוכה גם בפרס התחפושת המצטיינת, בשל המארז דמוי הספר שבו נתון הבקבוק) או בלוגה הנפלאה עם סמל החידקן. או אולי לזמן למסיבה אורח שבדרך כלל נעדר מחגיגות פורים כמו ויסקי טילינג Small Batch מאירלנד, אותו לגמנו בהנאה כאילו אנחנו יושבים מול בולי עץ מתפצחים באח, כשהשלג נערם בחוץ – ולא בקרבת שוק הכרמל כשישראלים עם תקציבי חל"ת לבזבוז תרים אחר בוריק.

משתה פורים 2021. ליאור הרגיל (מנזר) ויוסי בוזנח  (צילום: קרינה גנץ)
משתה פורים 2021. ליאור הרגיל (מנזר) ויוסי בוזנח (צילום: קרינה גנץ)

למשקיענים בלבד 
אפשר גם להגדיל ולעשות ולזמן הביתה מיקסולוג מומחה, כמו טל גנץ שלנו, אחד שבידיו האמונות יהפוך כל ג'ין איכותי כמו 'עכו' של מזקקת 'יוליוס' הגלילית או 'בריסטר' ג'ין רוסי שמיוצר על פי מיטב המסורת הבריטית, למרטיני עם טוויסט פורימי קטן, וכל וודקה כיפית כמו 'ניו-אמסטרדם', לקוקטייל צבעוני שיעודד לשתות גם את מי שמנעד הרשמים שלהם מטעימת אלכוהול משתרע בין "חמוץ" ל-"חריף".

משתה פורים 2021. טל גנץ וניר קיפניס  (צילום: קרינה גנץ)
משתה פורים 2021. טל גנץ וניר קיפניס (צילום: קרינה גנץ)

שומרי מצוות  
אז כן חברים, בשעה שנכתבות השורות האלה עדיין לא ידוע אם בפורים הקרוב נהיה כולנו כאסתר ומרדכי, שלהם הייתה אורה ושמחה וששון וייקר, או חלילה כמו ושתי, שהחמיצה את הנשף, אבל דבר אחד ברור: כשמדובר במשקה "נקי" או בתחפושת, בצורת קוקטייל, אנחנו, סנהדרינק, אנשים די חילוניים ברוב ימות השנה, הופכים להיות נטורי קרתא – ומקפידים על מצוות עד לא ידע כהלכתה, אפילו בשנה שבסיומה מתחשק לכולנו להסיר כבר את המסיכות. (ניר קיפניס)

משתה פורים 2021. אסנת גואטה וטליה לוין  (צילום: קרינה גנץ)
משתה פורים 2021. אסנת גואטה וטליה לוין (צילום: קרינה גנץ)

המשקאות שהתחפשו (טל גנץ)
הרעיון היה ללכת על אחת הסיבות לשמן אנחנו מתחפשים: המחשבה על כך שכל דבר, גם פנימיותו של האדם יכולה להשתנות בנסיבות המתאימות. לכן, במקום קוקטיילים מצועצעים של קרנבלים שלא יתקיימו השנה, ולכבוד סגר מסיבות פורים, החלטנו לקחת קוקטיילים קלאסיים ולהפוך אותם למשקאות קצת אחרים. 

טטנקה 
התחלנו חזק עם משקה בסגנון אפרטיבו, אבל עם טוויסט. אם תרצו תוכלו לקרוא לו גם 'שרלוטקה'.

מה צריך:
60 מל' וודקה 'זוברובקה'. בדרך כלל אנחנו אוהבים לשתות אותה נקי, אבל פורים 
15מל' 'וורמוט גליליי' של מזקקת 'יוליוס'. וורמוט יבש, על בסיס ענבי דבוקי, עם תיבול גלילי מקורי וטעים 
120 מל' מיץ תפוחים איכותי
לימון
צ'ילי ורוזמרין
קרח

מה עושים:
לכוס יין גדולה עם קרח מוספים את כל המרכיבים, מערבבים ומקשטים.

קוקטייל אפריטיבו, טנטקה/ שרלוטקה  (צילום: קרינה גנץ)
קוקטייל אפריטיבו, טנטקה/ שרלוטקה (צילום: קרינה גנץ)

בלאדי מריאצ'י
הקוקטייל הבא נשאר בגזרת האפרטיבו. לקחנו את הבלאדי מרי או בלאדי מריה והחלפנו את הבסיס במזקל.

מה צריך:
50 מל' מזקל. אנחנו השתמשנו במזקל 'אמורס ורדה' הנקי, האיכותי והידידותי לשתייה
120 מל' מיץ עגבניות איכותי
לימון
עגבניות שרי
בזיליקום
טבסקו
קרח

מה עושים:
כותשים בכוס עגבניות שרי ובזיליקום, מוסיפים קרח ואת שאר המרכיבים, ומערבבים היטב עם קצת מלח ופלפל.

קוקטייל בלאדי מריאצ'י  (צילום: קרינה גנץ)
קוקטייל בלאדי מריאצ'י (צילום: קרינה גנץ)

DUTCH MARGARITA
אם אנחנו כבר בסביבות מקסיקו, כמה ימים לאחר יום המרגריטה הבינלאומי, אז למה שלא נעשה מרגריטה? ואם כבר פורים, אז למה שלא נעשה אותה על ג'ין. 

מה צריך
50 מל' ג'ין ,'בריסטר' יעשה כאן עבודה מצוינת
20 מל' ליקר תפוז דם
25 מל' מיץ ליים סחוט
10 מל' מי סוכר
קרח
 
מה עושים:
מוסיפים לשייקר (אפשר גם צנצנת עם מכסה) את כל המרכיבים, עם קרח, ומשקשקים היטב, ומסננים לכוס מקושטת בסומק או צ'ילי גרוס (אפשר גם פפריקה).

קוקטייל DUTCH MARGARITA (צילום: קרינה גנץ)
קוקטייל DUTCH MARGARITA (צילום: קרינה גנץ)

ראשן סמאש
באווירת החג, החלטנו לקחת קלאסיקת ג'ין מנצחת: "בזיל סמאש", כשאת הג'ין החלפנו בוודקה.

מה צריך:
50 מל' וודקה: 'זוברובקה' העשבונית, 'ניו-אמסטרדם' המתקתקה או 'לג'נד אוף קרמלין' האצילית 
25 מל' מיץ ליים
15 מל' מי סוכר
חופן בזיליקום טרי
קרח 

מה עושים
מוסיפים לשייקר עם קרח את כל המרכיבים, משקשקים היטב, מסננים סינון כפול (כזה עם מסננת צפופה, כזו שמנפה אבקת סוכר או תה) לכוס, ומקשטים בבזיליקום.

קוקטייל ראשן סמאש  (צילום: קרינה גנץ)
קוקטייל ראשן סמאש (צילום: קרינה גנץ)

פוארטו בירה
נעשה הפסקה קלה עם בירה צוננת.  ואם כבר פורים, אז נעשה מהבירה קרנבל של ממש. 

מה צריך:
30 מל' רום קאריבי. מאוד אהבנו את 'בוטראן 8' מגואטמלה ואת 'גוסלינג' הכהה והעשיר 
25 מל' סירופ פסיפלורה
בירה 'וויילדר'
25 מל' מיץ לימון
 
מה עושים: מוזגיים לכוס יין עם קרח את הרום והסירופ, מוזגים מעל באיטיות את הבירה ומקשטים.

קוקטייל פוארטו בירה  (צילום: קרינה גנץ)
קוקטייל פוארטו בירה (צילום: קרינה גנץ)

 אייריש מיול 
לקינוח, הכנו טוויסט למוסקו מיול, עם וויסקי אירי מבית 'טילינג' ובמקום סוכר הוספנו 'דאבלינר Honeycomb', ליקב דבש וקרמל, על בסיס וויסקי אירי.
 
מה צריך:
50 מל' וויסקי אירי 'טילינג'
25 מל' ליקר 'דאבלינר Honeycomb'
25 מל' מיץ לימון
ג'ינג'ר ביר
נענע

מה עושים:
לכוס עם קרח מוסיפים: וויסקי, ליקר דבש, ומיץ לימון, סוגרים בג'ינג'ר ביר ומקשטים בנענע.

קוקטייל אייריש מיול  (צילום: קרינה גנץ)
קוקטייל אייריש מיול (צילום: קרינה גנץ)