בחירת משקאות לשולחן החג עלולה להיות משימה די מתישה. המבחר עצום, האיכויות גבוהות והמחירים נעים בין כמה עשרות שקלים לכמה מאות. כדי להפוך את המשימה לקצת יותר קלה, הלכתי על בטוח ועשיתי סדר. בחרתי בקבוקים שכל אחד יכול לאהוב וחילקתי אותם לארבע קטגוריות שבכל אחת ארבעה בקבוקים. מקווה שתיהנו מהם לפחות כמוני. ושיהיה לכם חג שמח וטעים.   

ארבעה לבנים
היינות הלבנים שעד לפני כמה שנים נחשבו נחותים יחסת לאחיהם האדומים, הפכו בשנים האחרונות לבחירה המועדפת על ידי לא מעט ישראלים. ובצדק. גם כשהם קלילים ומרעננים וגם כשהם עשירים וקטיפתיים, הם יתאימו למזג האוויר הישראלי ולתפריט המקומי.
 
יקב רמת הגולן, גולן, סוביניון בלאן 2020
עם כל הכבוד ליינות הגדולים של יקב רמת הגולן ויש לא מעט כבוד, הם נוטים להאפיל על היינות בסדרות הבסיסיות של היקב וזה חבל. בסדרת 'גולן' הנחבאת אל הכלים, אפשר למצוא כמה וכמה הפתעות כמו הסוביניון בלאן הזה. יין עשבוני וחד שנותן ביטוי לפרי הטוב של רמת הגולן בלי להכביד על החיך או על הכיס. כשר. המחיר: 39-45 שקלים  

יקב הרי גליל, גליל, גוורצטרמינר 2020
 
הגוורצטרמינר עשה במהירות את הדרך בין זן שאיש לא יודע לבטא את שמו ללהיט ענק. בעיקר בגלל הארומות הפרחוניות והמתובלות והטעם המתקתק. היין, שנעשה מענבי כרם מנרה, מציע לחובבי הזן את כל מה שהם אוהבים בו: מריחות של פרחים ופרי טרופי, דרך מתיקות לא מעיקה ועד לסיומת ארוכה ונעימה. כשר. המחיר: 65 שקלים

דרום, לבן 2020
 
דרום, ממשפחת יקב 'יתיר' , היא סדרת יינות חדשה שנעשית מענבים שמקורם בכרמים דרומיים. דרום לבן, שנעשה ממאה אחוז ענבי סובינין בלאן מכרמים במצפה רמון ורמת ערד, הוא יין מאופק ואלגנטי, עם ריחות פרחים ופרי טרופי וטעמי פרי נקיים ומהנים. כשר. המחיר: 80 שקלים 

יקב סגל, קדומים, דבוקי 2019
ליל הסדר הוא הזדמנות טובה לספר, גם על עברו של היין הישראלי, ואין כמו סדרת 'קדומים' של סגל, שמחייה זני ענבים שגדלים בישראל מאות עד אלפי שנים, כדי ללוות את זיכרונות העבר. 'דבוקי 2019' הוא יין עם ריחות מרתקים של פירות,תבלינים מתוקים ומינראלים, חמיצות נהדרת וסיומת ארוכה ומתובלת. כשר. המחיר: 85 שקלים

סגל, קדומים, דבוקי 2019 (צילום: יח''צ)סגל, קדומים, דבוקי 2019 (צילום: יח''צ)

ארבעה וורודים
חבלי הקליטה של יינות הרוזה בקרב חובבי היין בני זמננו,היו קשים אף יותר מאלה של הלבנים, אולם בסופו של דבר הם התגברו עליהם. האיכות עלתה משמעותית וכמוה גם הביקוש שהפך אותם לאורחים רצויים על כל שולחן.   

יקב טפרברג, אימפרשן, רוזה 2020
היין נעשה משילוב של ענבי ברברה וגרנאש, מכרמים בעמק איילון, שעובדו בטכנולוגיות ייחודיות לשמירה על הרעננות והארומאטיות של הפרי. יש לו צבע ורוד עמוק, ריחות של פירות אדומים והדרים וטעמי פרי נקיים ומעודנים מלווים בחמיצות טובה. יין מהנה שמעניק תמורה מלאה ואף למעלה מזה, לכל שקל שתשקיעו בו. כשר. המחיר: 40 שקלים 

 יקב דלתון, עלמה, רוזה 2020
מענבי גרנאש אדומים וענבי פינו גרי, המשמשים בדרך כלל לעשייה של יין לבן, ביקב הגלילי, רוזה בהיר, חמצמץ ומלא יחסית, שיכול ללוות כמעט כל מנה. יש לו ריחות של פרי אדום טרי, מעט פרחים ורמזים מינראליים, חמיצות טובה, מרקם חלקלק,  מבנה מוצק וסיומת מרעננת. כשר. המחיר: 75 שקלים  

יקב רקנאטי, גרי דה מרסלאן 2020
הוא ימשוך תשומת לב בכל ארוחה, הודות לבקבוק הייחודי ולצבע הבהיר ומעורר התיאבון שלו. וחוץ מזה הוא גם מאוד טעים. היין, שנעשה מענבי מרסלאן ים-תיכוניים שגדלו בגליל העליון, הוא פרחוני ארומטי ורענן ויחד עם זאת, מספיק חמצמץ ופירותי כדי ללוות מגוון רחב של מנות. כשר. המחיר: 99 שקלים   

יקב פלדשטיין, גרנאש רוזה 2019
אחד היצרנים המקוריים והמעניינים ביותר בישראל, הוא האחראי לרוזה המקסים הזה, שנעשה מענבי גרנאש שגדלו בגליל העליון. יין בהיר ומאופק עם ריחות פרחוניים, חמיצות נושכת,  טעמי פרי אדום מעודנים וסיומת חמצמצה וקצרה. למרות שהיו מי שהגדירו אותו כ-'רוזה למתקדמים' אני חוש שגם מתחילים יוכלו ליהנות ממנו מאוד. המחיר: 110 שקלים

יקב פלדשטיין, גרנאש רוזה  (צילום: יח''צ)יקב פלדשטיין, גרנאש רוזה (צילום: יח''צ)

ארבעה אדומים
ברוב המקרים, כשמנות העיקריות מגיעות, אנחנו עוברים מהיינות הלבנים והוורודים, שעשו עבודה מצוינת בתחילת הארוחה אל האדומים, הכבדים והעשירים יותר, שמשתלבים היטב עם מנות מתובלות בבישול ארוך. ממש כמו הרביעייה הזו.  

יקבי ברקן, פלטינום, קברנה סוביניון 2018
האריזה שנועדה להרשים: בקבוק כבד ותווית כסופה, מכילה יין המורכב מחביות איכותיות במיוחד שבחרו הייננים של ברקן. הוא מצליח להיות עשיר בלי לנקר עיניים ועוצמתי בלי לעייף, עם ריחות פרי שחור ואדום ותבלינים מתוקים מבנה מוצק וסיומת ארוכה. יופי של תמורה למחיר. כשר. המחיר: 70 שקלים  

יקבי כרמל, סיגנצ'ר, סירה עין זיתים 2018
על מנת לבטא במלואם את המאפיינים של הפרי, יישנו ביקבי כרמל את היין הזה במיכלי בטון בלבד. ללא מגע עם חביות עץ, והתוצאה מרשימה במיוחד. יין מאופק והרמוני עם ריחות פרי רעננים ומעט תיבול אופייני לזן, חמיצות טובה, מרקם רך ונעים וסיומת ארוכה ומרעננת. כשר. המחיר: 120 שקלים 

יקב ננה, קסיאופאיה  2018
בערב שמציין הליכה במדבר, מתאים מאוד לשתות יין שנעשה במדבר, במיוחד קסיאופאיה. הוא נעשה ברובו מענבי סירה, בתוספת מספר זנים נוספים. כולם גדלו בכרמי מצפה רמון ונהנו מהתנאים הייחודיים של האזור המעניין הזה. יין עשיר ורך ומורכב  שמצליח להישאר רענן הודות לחמיצות המאוזנת. כשר. המחיר: 130 שקלים 

יקב נטופה, תל קאסר, מורסיר 2018
נטופה, מהגליל התחתון, הוא בין היקבים היותר מעניינים שפועלים בישראל והוא עושה את זה בשקט יחסי. מורסיר, שהושק לאחרונה, נעשה ברובו ממורבדר, זן שמקורו בספרד ושמשמש בדרך כלל כתוספת ולא כזן מוביל. יין לא שרי עם ריחות פרי אדום, אדמה, בשר מעושן ותבלינים, מרקם מחוספס וחמיצות טובה. כשר. המחיר: 130 שקלים

יקב נטופה, מורסיר  (צילום: חגית גורן)יקב נטופה, מורסיר (צילום: חגית גורן)

ארבעה חזקים
יין עומד ככל המראה להיות המשקה העיקרי שלנו בחג. ארבע כוסות ואולי קצת יותר, אבל לפעמים אנחנו זקוקים למשהו יותר חזק. למרבה המשחה קיימות לא מעט אפשרויות אלכוהוליות כשרות לפסח, כמו הרביעייה הזו.  

מחייה 13
משקה מוכן לשתייה המבוסס על תזקיק ענבים ואניס, בתוספת מיצי פירות ומיוצר בספרד על פי מתכון ישראלי. מחייה 13 מוצע כיום בשלושה טעמים: לימון, אשכולית אדומה ושקדים ומכיל שלושה עשר אחוזי אלכוהול. בכוס גבוהה עם קרח, נענע ולימון, הוא יכול להיות יופי של אפריטיף אלכוהולי. כשר. המחיר: 60 שקלים 

וודקה פורטי
הוודקה שמיוצרת במזקקת "אוונדיס" ההולנדית, נקראת על שם ארבעים השנה שהלכו בני ישראל במדבר, ועל הבקבוק המעוצב שלה מופיע איור של הכותל המערבי. משקה איכותי שעבר תהליך סינון בן שישה שלבים המעניקים לו טעם ניטראלי ומרקם חלקלק ונעים. בקבוק אחד במקפיא וליל הסדר שלכם ייראה הרבה יותר שמח. כשר. המחיר: כ-70 שקלים 

קוניאק גודה VS
איך בית קוניאק מצליח להיות בעל מסורת של חמישה עשר דורות והיסטוריה של יותר מארבע מאות שנות ייצור ויחד עם זאת להישאר מעודכן? תשאלו את משפחת גודה. גודה VS הקוניאק הצעיר של המשפחה הוא משקה רענן מאוזן ופירותי, שמתאים כאפריטיף או כמלווה לארוחה יותר מאשר כמשקה קינוח. כשר. המחיר: כ- 100 שקלים 

יוליוס, מאר דה גליליי
מאחת המזקקות המרתקות ביותר בישראל מגיע תזקיק ענבים שנעשה בעיקר מענבי קריניאן, גרנאש וסירה, והתיישן כשלוש שנים בחביות עץ, ששימשו בעבר ליישון יין. העץ נוכח מאוד ומוסיף ניחוחות של שוקולד ואגוזים לתמהיל הארומטי הכולל ריחות פרחים יבשים, תבלינים ופירות מתקתקים. כשר המחיר: כ-220 שקלים ל-500 מ"ל

יוליוס, מאר דה גליליי  (צילום: באדיבות המזקקה)יוליוס, מאר דה גליליי (צילום: באדיבות המזקקה)