מלאי עניין: כך משפיעים המכלים הגדולים על איכות היין

הייננים ערן גולדווסר (יקב יתיר) וגבי סדן (יקב כרם שבו), מספרים למירה איתן על השפעת היישון במכלים גדולים מבטון, עץ ופלסטיק על איכות היין. ועל ההבדלים בינו לבין יישון בחביות המסורתיות

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
יקב יתיר - מכלי בטון ועץ
יקב יתיר - מכלי בטון ועץ | צילום: סנהדרינק
5
גלריה
ערן גולדווסר, יקב יתיר
ערן גולדווסר, יקב יתיר | צילום: צחי ימין

"החלטתי לנסות ללכת עם ולהרגיש בלי. בתחילה הורדנו לאט את אחוז החביות החדשות בהן היין שוהה. הצעד הבא היה לשנות את רמת הקלייה בחביות החדשות, עברנו לקלייה קלה, בה החבית כמעט לא משנה את צבעה ואין כמעט את הטעמים של הקפה, השוקולד, והטוסט, שמגיעים מחביות עם קליה בינונית ומעלה. בקלייה הקלה מקבלים תבלינים כמו הל, קנמון, אגוז מוסקט, תבלינים קצת 'שרפיים' באופיים, אבל בעיקר, בשהייה בחבית היין מקבל פוקוס, הטעמים מתחדדים, והכל נעשה יותר מורכב".

יקב יתיר - מכלי בטון
יקב יתיר - מכלי בטון | צילום: סנהדרינק
יקב יתיר - מכלי עץ
יקב יתיר - מכלי עץ | צילום: סנהדרינק
גבי סדן - יינן - כרם שבו
גבי סדן - יינן - כרם שבו | צילום: באדיבות המצולם

"מדובר בחומר נושם. היום מייצרים מכלים כאלה כתחליף לחביות בהתאמה מדויקת שזהה לחביות בגדלים שונים, ואז אפשר להשתמש במכל כזה ולקבל את הנשימה שאנחנו אוהבים במכלי עץ בלי העץ, בלי טעמיו, ובזול. אפשר גם לקבל מכלים לפי דרישה, שיהיו כמו חבית עץ בת שנה או שנתיים ועוד, מה שמאפשר משחקים שונים. לדוגמא, למדתי שאם אני עושה סחיטה אחרי תסיסה ומכניס את היין לנירוסטה אני מקבל מהר מאוד אלמנטים של חיזור, אבל אם אני מכניס אותם מיד לעץ, לבטון או לפלסטיק לא אגיע לשם. לכן הרבה פעמים יש לי מכלי נירוסטה פנויים ואני מעדיף על פניהם את הפלסטיק".

תגיות:
יין
/
יקבים בארץ
/
סנהדרינק
/
יקב יתיר
/
כרם שבו
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף