איפה ניתן למצוא סיבים תזונתיים ואיך מומלץ לצרוך דגנים מלאים?

כמה פעמים ראיתם על אריזות מוצרי מזון את המשפט "מכיל סיבים תזונתיים" או "מכיל דגנים מלאים" ולא ידעתם מה המשמעות, או מה ההבדל? עושים סדר

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מעריב אונליין - זכויות יוצרים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים | צילום: מעריב אונליין
2
גלריה

שאלת קוראי מתחם התזונה של “מעריב": מה ההבדל בין סיבים תזונתיים לדגנים מלאים?

הסיבים התזונתיים מגיעים אלינו מהצומח. ליתר דיוק, מהמעטפת החיצונית שמגינה על הזרע. הם שייכים למשפחת הפחמימות, אך בניגוד לפחמימות אחרות, הסיבים התזונתיים אינם נספגים במערכת העיכול, לכן אינם מוספים לערך הקלורי, אלא רק משפרים את הרכב המוצר. ניתן למצוא סיבים תזונתיים בפירות ובירקות, בקטניות, בקוסקוס ולאחרונה גם במוצרי מזון מועשרים בסיבים תזונתיים (פסטה או פתיתים מועשרים בסיבים).

מחקרים מראים שצריכת סיבים תזונתיים הינה בעלת יתרונות רבים, לדוגמה:

• הם משביעים ובכך מסייעים למניעת אכילת יתר ולשמירה על המשקל.

• הם מזרזים את קצב פעילות העיכול, ומונעים עצירות.


דגנים מכילים גם הם סיבים. מומלץ לאכול דגנים בצורתם המלאה (אורז מלא, קוסקוס מלא או לחם מלא), כיוון שהם עשירים בסיבים תזונתיים.

מכיוון שסוגי הסיבים התזונתיים בפירות ובירקות שונים מסוג הסיבים התזונתיים שנמצאים בדגנים, הראשון הינו מסיס במים והשני לא, מומלץ לשלב בין השניים.

תגיות:
תזונה נכונה
/
אסם
/
סיבים תזונתיים
/
דגנים מלאים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף