בריכת עמישב: ערנות המציל מנעה טביעת ילד בן 10

הילד פונה למרכז שניידר לרפואת ילדים בהכרה ובמצב יציב. לדברי תושבים בשכונה, "מצילים אחרים יושבים עם הניידים שלהם ופחות ערים למה שקורה בבריכה. אין מקום להיאחז במזל שהאיר פנים במקרה הזה"

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
בריכת עמישב. המציל פעל בהתאם למצופה
בריכת עמישב. המציל פעל בהתאם למצופה | צילום: אלון חכמון

חייו של ילד כבן 10 ניצלו אתמול בזכות ערנות ותגובה מהירה של מציל בבריכת השחייה בעמישב בפתח תקווה.

אמש, סמוך לשעה 20:20 בערב, כשבמקום שהו עשרות מתרחצים, הבחין המציל בבריכה בצללית שנמצאת בקרקעית המים העמוקים. תוך שניות הוא זינק פנימה ומשה מהקרקעית ילד כבן ,10 שהיה על פי הדיווח מחוסר הכרה. המציל, בעל הכשרה רפואית, ביצע בילד עיסוי, עד שהחזיר לו דופק ונשימה. במקביל הוזעק למקום צוות נט"ל של מד"א, אך עוד לפני הגעתו, שבה לילד הכרתו. בדיקת אישונים העלתה היא מצבו יציב, אך הוא נראה מטושטש ומבולבל, ופונה למרכז שניידר לרפואת ילדים בפתח תקווה.

האירוע עורר בהלה בקרב המתרחצים בבריכה וגרר שיחות רבות בקבוצת הווטסאפ השכונתיות. רבים דיברו על נס, אחרים שיבחו את המציל, שקפץ לבריכה והציל את הילד. "מצילים אחרים יושבים עם הניידים שלהם ופחות ערים למה שקורה בבריכה. ילדים קטנים משחקים במים העמוקים, לא בטוח שכולם יודעים לשחות, והתוצאה יכולה להיות טראגית. הערנו על כך מספר פעמים, אולם לא זכינו למענה ראוי וחבל. האירוע הזה אמור לעורר את כל הנוגעים בדבר, בעיקר אלה הקשורים להנהלת הבריכה. אין מקום להיאחז במזל שהאיר פנים במקרה הזה", כתבו התושבים בעקבות האירוע.

מדוברות העירייה נמסר: "אמש היה אירוע של טביעה שקטה בבריכת עמישב-הדר גנים, ובזכות ערנותו של המציל, שפעל בהתאם למצופה, נמנע אירוע טראגי. יצוין, כי המצילים העובדים בשירות מקפ"ת עומדים בהסמכות הנדרשות ובהנחיות הקפדניות שמטרתן להציל חיים. בנוסף, מתבצעות בקרות שוטפות על עבודת המצילים במגוון אמצעים ובאופן בלתי מתפשר. אנחנו מאחלים לילד התאוששות מהירה ובריאות איתנה".

תגיות:
פתח תקווה
/
טביעה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף