מלבנון לספארי ברמת גן: תכירו את הצבה שניצלה מאזור הקרבות

חייל צנחנים גילה צבה פצועה באזור אל חיאם שבדרום לבנון והציל את חייה. כעת היא מטופלת בבית החולים לחיות בר בספארי, וכשתחלים - תשוחרר לטבע בישראל

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
הצבה שזכתה לכינוי "צד"ל"
הצבה שזכתה לכינוי "צד"ל" | צילום: דוברות הספארי
2
גלריה

בעיצומה של הלחימה בדרום לבנון, סיפור הצלה מפתיע מספק רגע של נחת: חייל צנחנים בשם נועם מנדלסון הבחין בצבה פצועה שהסתובבה באזור הקרבות באל חיאם. "הבנתי שסיכוייה להיחלץ בשלום מהסיטואציה קלושים", הוא משחזר.

הצבה, שזכתה לכינוי "צד"ל" (צבת דרום לבנון), הועברה תחילה למרפאה הוטרינרית וט-סייף במיתר, שם קיבלה טיפול ראשוני מד"ר נאווה אורן. בהמשך הגיעה לבית החולים לחיות בר בספארי, שם עברה סדרת בדיקות מקיפה.

הצבה שזכתה לכינוי ''צד''ל''
הצבה שזכתה לכינוי ''צד''ל'' | צילום: דוברות הספארי

צד"ל מאושפזת כעת בחדר הזוחלים המיוחד, עם תנאי טמפרטורה ולחות מבוקרים. היא מקבלת טיפול אנטיביוטי, ניקוי וחיטוי של הפצע המפריש, ומזון מותאם שהיא מאוד אוהבת. עד כה מדדיה משתפרים והיא מסתובבת ואוכלת היטב.

כשתחלים, תשוחרר צד"ל לטבע - לא בלבנון, אלא במקום מתאים בישראל, הקרוב ביותר למקום בו נמצאה. "אולי במקום יונה," מסכמים בספארי בחיוך, "הפעם תהיה לנו צבה של שלום."

תגיות:
לבנון
/
בעלי חיים
/
ספארי רמת גן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף