עיריית רמת גן מרחיבה את התוכנית החינוכית לקידום אורח חיים בריא ותזונה נכונה בגני הילדים. התוכנית, הפועלת בעיר כבר שלוש שנים, התרחבה השנה ל-24 גני ילדים ומופעלת בשיתוף פעולה בין מחלקת הבריאות באגף לשירותים חברתיים, אגף החינוך ועמותת "מהיום".
אירוע הפתיחה החגיגי של התוכנית התקיים החודש, ובמסגרתו הוזמנו גננות ותומכות חינוך להרצאה מקצועית מפי התזונאית העירונית ולסדנת בישול בריא בהנחיית השפית שלי לרון. במהלך הסדנה התנסו הצוותים החינוכיים בהכנת מגוון מאכלים בריאים, בהם ממרח ירוק מאבוקדו, פולי סויה ואפונה, מרק עדשים ושקשוקה ירוקה – מתכונים שיוכלו ליישם הן בגנים והן בבתיהם הפרטיים.
"ההרגלים שנרכשים בגיל הרך משפיעים באופן משמעותי על ההתנהגות התזונתית לאורך כל החיים," מסבירה שרון לוין קוקס, התזונאית העירונית ברמת גן. "בגיל הילדות לתזונה יש היבטים קריטיים מעבר לשמירה על הבריאות הכללית. ילדים בגיל צמיחה והתפתחות זקוקים למרכיבי מזון מגוונים כדי לממש את פוטנציאל הגדילה שלהם. יתרה מכך, אנו מלמדים אותם להיות קשובים לסימני רעב ושובע, לאכול ברוגע ולהבין את משמעות הבחירות שלהם באוכל ותרומתן לגופם. הגיל הצעיר הוא הזמן האידיאלי להנחת היסודות להרגלי תזונה בריאים שישפיעו על כל המשך חייהם".
חווייה והנאה במרכז התוכנית
התוכנית שמה דגש על חוויה והנאה לילדים, וכוללת הצגות, מופעי מוזיקה ופעילויות יצירתיות סביב נושא התזונה הבריאה. הגננות מקבלות ערכה עשירה הכוללת כ-40 פעילויות לילדים בתחומי הבריאות והתזונה, ונהנות מליווי מקצועי צמוד של התזונאית העירונית.
הליווי מסייע בהתמודדות עם אתגרים תזונתיים שכיחים כמו בררנות מזון, הטמעת הרגלי אכילה בריאים וגיוון תזונתי – במיוחד בגנים עם מגבלות תזונתיות עקב ריבוי אלרגיות.
חידוש משמעותי השנה הוא הגברת מעורבות ההורים באמצעות: מחברת קשר ייעודית לנושא התזונה, עדכונים שוטפים על הנלמד בגן, הרצאת זום עם תזונאית מומחית בתחום בררנות האכילה.
עינב בר כהן, ממלאת מקום ראש העירייה, מסכמת: "הצלחת התכנית בשלוש השנים האחרונות ממחישה את החשיבות של שיתוף פעולה בין הגורמים המשפיעים על עולמו של הילד – הגן, ההורים והילדים עצמם. הרחבת התכנית ל-24 גנים מעידה על המחויבות שלנו לקידום אורח חיים בריא והשקעה בדור העתיד של העיר".