התקציב השוטף של עיריית גבעתיים יעמוד השנה על סכום שיא של כ-606 מיליון שקל – גידול של כ-9% לעומת תקציב שנת 2024. התקציב אושר בישיבה מיוחדת של מועצת העירייה ברוב קולות חברי הקואליציה.
חברי סיעת "צעירים פלוס" בראשות ראש האופוזיציה סיון גולדברג לא השתתפו בישיבה. גולדברג טען, כי מאחר ואין נוכחות של למעלה ממחצית מחברי המועצה, יש צורך להמתין חצי שעה ורק אז ניתן יהיה לפתוח את הישיבה.
בישיבה לא השתתף ראש העירייה רן קוניק, בשל השתתפותו בכנס פורום ערים ליברליות, שהוא מהמובילים שלו ואשר קיים באותה העת פגישה עם ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט. בנוסף, לא השתתפו בישיבה המשנים לראש העירייה מושיק גולדשטיין, ששוהה בחו"ל ובני רייך וחברת המועצה איילה שני.
חמשת חברי האופוזיציה מסיעת "צעירים פלוס", לא נכנסו לאולם לנוכח היעדר המספר המינימלי הנדרש כדי לקיים ישיבת מועצה. גולדברג טען, כי מאחר ומועצת עיריית גבעתיים מונה 17 חברי מועצה, לא ניתן לכנס אותה, אלא לאחר המתנה של חצי שעה.
ממלאת מקום ראש העירייה אור-לי ניב דחתה את הטענות והבהירה, כי לפני הישיבה המיוחדת לאישור תקציב העירייה, התקיימה ישיבה מן המניין וכבר אז המתינו כולם חצי שעה, כדי שניתן יהיה לקיים אותה.
בעירייה טענו, כי מאחר וכבר היתה המתנה של חצי שעה לישיבה מן המניין וגם לנוכח תחילת ישיבת אישור התקציב בשעה 20:00 במקום בשעה 19:00, אין צורך להמתין וניתן לקיים את הדיון.
גולדברג פנה לעירייה בדרישה לבטל את הישיבה, אבל דרישתו נדחתה על הסף. את ישיבת התקציב ניהלה ממלאת מקום ראש העירייה אור-לי ניב. הגזבר המנוסה של העירייה, שלומי שפירא הציג את עיקרי התקציב השוטף. הוא הבהיר, כי בנוסף, יהיו השנה תקציבי פיתוח בהיקפים גבוהים, שיובאו בנפרד לאישור בהתאם לפרויקטים המבוצעים.
מאמץ לשמור על המסגרת
שפירא הדגיש, כי על רקע המציאות המאתגרת, הכוללת את ההוצאות הנוספות של העירייה בעקבות המלחמה, העלאת שכר העובדים ושכר המינימום בהתאם להסכמים הקיבוציים שהמדינה חתמה והעלאת המע"מ, נעשה מאמץ לשמור על מסגרת תקציבית ולהמשיך להעניק שירותים מירביים לתושבים.
מספר התקציב עולה, כי הכנסות הארנונה בשנת 2025 יסתכמו בכ-275 מיליוני שקלים – גידול של כ-5.9% לעומת שנת 2024, הנובע מהעדכון האוטומטי של הארנונה, בהתאם לנוסחת משרדי הפנים והאוצר, בשיעור של 5.29%.
ההנחות ופטורים לזכאים יגיעו לסכום של כ-38 מיליוני שקלים – גידול של כ-13.2%. הכנסות העירייה מתשלומי חנייה בכחול-לבן וקנסות חנייה צפויות לעמוד על כ-24.5 מיליוני שקלים, גידול של כמיליון וחצי שקל לעומת 2024. הגידול צפוי בשל התייקרות תעריף החנייה בכחול לבן לתושבי חוץ, החל מחודש אפריל, מכ-6.5 לכ-11 שקלים לשעה והגברת האכיפה.
בסעיף ההוצאות, ההוצאה על שכר תעמוד השנה על כ-270 מיליוני שקלים, המהווים כ-37% מתקציב העירייה – גידול של כ-6%, בשל הסכמי השכר בין השלטון המקומי ומשרד האוצר להסתדרות, המעניקים העלאה של כ-3%, העלאת שכר המינימום בשיעור של 6.25% מחודש אפריל והתייקרויות בעקבות מדד המחירים לצרכן שעלה ב-2024 בשיעור של 3.2%.
"הצלחנו לשמור על איזון תקציבי"
עוד עולה מספר התקציב, כי ההוצאה הגבוהה ביותר תהיה בסעיף החינוך – כ-201 מיליוני שקלים (כ-35.5% מכלל התקציב), לעומת כ-189 מיליון שקל ב-2024. במוסדות החינוך בגבעתיים לומדים 11,253 ילדים ובני נוער – 2,355 בגני הילדים, 5,907 בבתי ספר יסודיים ו-2,991 בתיכוניים. גידול משמעותי יהיה גם בסעיף התברואה, שיעמוד על כ-57.5 מיליוני שקלים, לעומת כ-49 מיליון שקל בשנת 2024. הגידול נבע בעיקרו מהתייקרות עלויות הניקיון באמצעות קבלנים פרטיים והפעלת חמש מכונות טיאוט חדשות. כך למשל, התשלום היומי עבור הפעלת מכונת טיאוט עומד השנה על כ-1,800 שקל, לעומת כ-1,300 שקל אשתקד.
מספר התקציב עולה עוד, כי התקציב עבור פעילויות גמלאים ושורדי שואה יעמוד השנה על 2.5 מיליון שקל ותקציב התמיכה בתנועות הנוער בעיר יעמוד על כ-600 אלף שקל. "התקציב מאוזן ואחראי שאנו מביאים בתקופה מורכבת", ציינה ניב.
חברי הקואליציה שהיו באולם הישיבות בבית ראשונים הצביעו בעד אישור התקציב, בעוד שחברי האופוזיציה שהיו מחוץ לאולם, לא השתתפו בהצבעה.
ראש עיריית גבעתיים, רן קוניק ציין כי שנת 2024 הסתיימה באיזון תקציבי חרף ההוצאות הנוספות שנבעו מהמלחמה וההתייקרויות ברכיבי השכר. "הצלחנו לשמור על איזון תקציבי, תוך הגדלת ההוצאות עבור חינוך, ביטחון ורווחה", הוא סיכם.