הכלכלה והתעשייה ניר ברקת ביקר היום (חמישי) בזירת נפילת הטיל ברמת גן, במקום שבו נרשמה הפגיעה השלישית בעיר מאז תחילת המלחמה עם איראן. במהלך הביקור הבטיח השר להעביר סיוע תקציבי מהיר ומטוקד לעסקים הקטנים שנפגעו.

את הסיור הובילה ממלאת מקום ראש העיר עינב בר כהן, שהגיעה למקום כבר בשעות הבוקר המוקדמות לניהול מצב החירום יחד עם ראש העיר כרמל שאמה הכהן. לאורך היום העניקה ממלאת מקום ראש העיר סיוע לתושבים רבים שנאלצו להתפנות מבתיהם ולבעלי עסקים באזור.

בר כהן הציגה לשר ברקת במסגרת הביקור את מימדי הנזק וההרס שנגרם לעסקים ולעובדים במתחם שנפגע, שבימי שגרה מהווה עוגן כלכלי ובית למאות חברות ואלפי עובדים בתחומי ההייטק, הביטוח והמסחר.

ברקת מבקר בזירת הפגיעה ברמת גן (צילום: דוברות עיריית רמת גן)
ברקת מבקר בזירת הפגיעה ברמת גן (צילום: דוברות עיריית רמת גן)

במהלך הביקור נכנסו השניים גם למספר עסקים קטנים שנפגעו באופן ישיר מהפיצוץ, שוחחו עם בעלי העסקים ושאלו על האתגרים והקשיים העולים בימים אלה כתוצאה מהמלחמה.

השר ברקת הודיע כי יפעל להעברת סיוע תקציבי מהיר וממוקד לעסקים הקטנים שנפגעו מהאירוע, כחלק ממאמצי הממשלה לחזק את המשק ולהחזיר את הפעילות הכלכלית לשגרה בכל רחבי הארץ.

ממלאת מקום ראש העיר עינב בר כהן אמרה: “העסקים המקומיים הם עוגן קהילתי, כלכלי וחברתי. אני מודה לשר ברקת על ההגעה המהירה לזירה, על ההקשבה ועל הנכונות לפעול בשטח. כל הכבוד לצה”ל ולכוחות הביטחון נמשיך לחזק את העורף ברמת גן למען הניצחון במלחמה - את התושבים ואת העסקים כאחד”.