עם פתיחת החופש הגדול, עיריית גבעתיים מרחיבה את מערך המוגנות העירוני לבני ובנות הנוער ומגייסת מדריכי ומדריכות מוגנות שיפעלו הן בבתי הספר והן במרחב הציבורי, כחלק מהמאמץ לחזק את תחושת הביטחון, השייכות והליווי של צעירי העיר.
במסגרת המהלך ישתלבו מדריכי המוגנות בבתי הספר כחלק מצוותי החינוך, ויפעלו במרחבים הבלתי־פורמליים, בהם המסדרונות, החצרות וההפסקות. תפקידם יהיה לשמש כתובת נגישה לתלמידים, לסייע באיתור מוקדם של קשיים חברתיים ורגשיים, לתרום למניעת אלימות ובריונות ולעבוד בשיתוף פעולה עם הצוותים החינוכיים.
במקביל, במהלך חופשת הקיץ יפעלו מדריכי מוגנות גם בשעות הערב והלילה במרחב הציבורי. הם יסיירו בגינות, בפארקים ובמוקדי הבילוי שבהם מבלים בני הנוער, יקיימו עמם שיח בלתי אמצעי, יזהו מצבי סיכון וינסו למנוע הסלמה באמצעות גישה חינוכית וקהילתית.
בעירייה מסבירים כי מטרת המהלך היא ליצור רצף של ליווי ונוכחות משמעותית עבור בני ובנות הנוער, כך שיוכלו לפגוש דמויות בוגרות לא רק במסגרת הלימודים, אלא גם במקומות שבהם הם מבלים בשעות הפנאי.
הרחבת המערך מצטרפת לשורת צעדים שנקטה העירייה בשנים האחרונות בתחום הביטחון הקהילתי, ובהם הקמת תפקיד ייעודי לניהול תחום הביטחון הקהילתי, בשיתוף הרשות לביטחון קהילתי.
בגבעתיים מחפשים כעת אנשי ונשות חינוך, הדרכה וטיפול בעלי ניסיון בעבודה עם בני נוער, שיוכלו לשמש עבורם דמות בוגרת ומשמעותית. בעירייה מציינים כי קיימת עדיפות למועמדים שיוכלו לשלב בין הפעילות בבתי הספר לבין הפעילות במרחב הציבורי, ובכך ללוות את בני הנוער במגוון מסגרות לאורך השנה.
המעוניינים להגיש מועמדות יכולים לחפש בגוגל "מוגנות גבעתיים" ולהגיש מועמדות דרך אתר העירייה.