מה קורה כשמערכות ביוב וניקוז מתחברות בטעות? התשובה היא זיהום סביבתי שעלול להשפיע על החופים, הנחלים ומי התהום. בדיוק לשם כך פועל תאגיד המים של תל אביב-יפו "מי אביבים" בפרויקט רחב היקף לאיתור וניתוק "חיבורים צולבים" – אותם חיבורים שגויים בין מערכות הניקוז והביוב העירוניות, אשר מהווים סיכון סביבתי משמעותי.

השבוע התקיים סיור מיוחד של נציגי עמותת "צלול" באתרי הביצוע של פרויקט שלב ג' לאיתור חיבורים צולבים בין מערכות הניקוז לביוב בעיר. הביקור נערך במטרה להתרשם מהפעילות של "מי אביבים" בשטח ומאופן הביצוע והטכנולוגיות שבהן נעשה שימוש, ובעקבות בקשה שהעבירה "צלול" לאחרונה ל-"מי אביבים".

הסיור היווה הזדמנות עבור "מי אביבים" להציג את העשייה המקצועית והמקיפה שביצע בשנים האחרונות, כחלק מתוכנית סדורה לשיפור רשתות התשתית העירוניות. במהלך השנים האחרונות, הביעה עמותת "צלול" עניין רב בפעילותה של "מי אביבים" בתחום איתור וניתוק חיבורים צולבים, שעלולים להשפיע לא רק על הסביבה אלא גם על התפקוד התקין של המערכות העירוניות.

מתוך מחויבות לשקיפות ושיתוף פעולה עם כלל הגורמים הפועלים למען איכות הסביבה, הציג "מי אביבים" לנציגי עמותת "צלול" את הנתונים המלאים על ההתקדמות בתחום זה ופתח בפניהם צוהר לעבודה המורכבת המתבצעת מתחת לפני האדמה.

מנכ"לית "מי אביבים", רוסקה ניקולאיב, התייחסה לפרויקט ואמרה: "אנחנו ועיריית תל אביב יפו נמצאים בעיצומו של תהליך רב שנתי ובהיקף השקעה כספית גדולה במסגרתו אנו פועלים לטובת הפרדת רשת הניקוז מרשת הביוב ברחבי העיר, לצד שימוש בטכנולוגיות תוך שמירה על הסביבה."

ניקולאיב הוסיפה כי "מי אביבים תמשיך לפעול בשקיפות מלאה ובשיתוף פעולה עם כלל הגורמים וכלל השותפים הפועלים לחזון עירוני סביבתי ובר קיימא".

הפרויקט הנוכחי מהווה את השלב השלישי במאמץ הכולל לאיתור וטיפול בחיבורים צולבים בין מערכות הביוב והניקוז ברחבי העיר תל אביב-יפו, ומשקף את המחויבות של התאגיד לשיפור התשתיות העירוניות תוך שמירה על ערכי הסביבה.