הסכם שלום עם סעודיה: הדרך היחידה להפיל את ממשלת הימין | גנור

במבוי הסתום שבו אנו תקועים, נראה שרק הסכם שלום עם סעודיה, שיכלול ויתורים טריטוריאליים לפלסטינים, יביא לקץ ממשלת הימין הכושלת

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
נתניהו בהצהרה לקראת ביקור ביידן: "אם אחזור לשלטון אביא שלום עם סעודיה" | צילום:

ליתר דיוק, הצלחה איראנית לחדור ללב הממסד הישראלי, לשתול בתוכו רעיונות זדוניים שישרתו את האינטרסים שלהם, ובכך לשפוך עוד דלק למדורת השנאה והטרלול הישראלי כדי ליצור בלבול וחוסר אונים במחנות התומכים וגם במחנות המתנגדים לשינוי המשטרי. שהרי ברור שרק למי שיש עניין להגביר את הכאוס בישראל יכול להציע מהלך כזה, שגרם מיד עם פרסומו לאנדרלמוסיה בכל המחנות ובעם ישראל.

המחאה נגד הרפורמה במערכת המשפט בתל אביב
המחאה נגד הרפורמה במערכת המשפט בתל אביב | צילום: אבשלום ששוני

במקביל, ישמע מקגורק מהמשלחת הפלסטינית מה הדרישות והציפיות שלהם מהסכם חשוב זה בין ישראל לסעודיה, כשברור לכל מי שעוקב מקרוב אחר ההתפתחויות הדרמטיות שהוא חשוב לממשל ביידן לא פחות, ואולי יותר מאשר לישראל, ובמידה רבה גם לנתניהו - שמאוד רוצה לראות עצמו כמי שחותם על ההסכם ההיסטורי הזה עם הסעודים.

חלק גדול ממנה, כמו הציונות הדתית, בוודאי יביע התנגדות חריפה לאותם ויתורים, ולא מן הנמנע שגם בתוך הליכוד יהיו מי שיביעו התנגדות להסכם כזה.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
סעודיה
/
מוחמד בן סלמן
/
הרפורמה במערכת המשפט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף