משרד ראש הממשלה הפך לאחד מפסי הייצור הגדולים של ספינים בישראל

גלנט ונתניהו אינם מחמיצים הזדמנות להצטלם בפוזות קרביות – ורק לרמטכ״ל אין זמן לעסוק ביחסי ציבור; הספינים של משרד ראש הממשלה; והמקצוענות של השגריר החדש באו"ם

משה נסטלבאום צילום: פרטי
נתניהו בביקור בעזה
נתניהו בביקור בעזה | צילום: אבי אוחיון, לע"מ
5
גלריה

גם ראש הממשלה לא מחמיץ שום צילום שיעיד שהוא־הוא זה שמנצח על המערכה. נתניהו היה עם הלוחמים בעזה, פגש חיילות בשטחי התכנסות, ביקר פצועים בבתי חולים, וגם במקרה שלו תמיד היה מי שהקפיד שיתועד בידי צלם צמוד.

כדי להפגין שהוא בעניינים גם בדרכו לנאום בארה"ב, הצטלם ראש הממשלה במטוס "כנף ציון" כשהוא מנהל את המערכה בטלפון במהלך הטיסה. זה לא הספיק. מיד אחרי נאומו באו"ם היו מי שהדליפו לאמצעי התקשורת, שלפני שעלה לנאום על בימת עצרת האו"ם, אישר נתניהו את חיסולו של נסראללה.

שר הביטחון גלנט בבסיס רמת דוד של חיל האוויר | צילום: אלעד מלכה

רגע אחרי נאומו הגיעה לאמצעי התקשורת תמונה נוספת של ראש הממשלה בחברת מזכירו הצבאי וראש הסגל. הם צולמו באחד החדרים שהועמדו לרשותו באו"ם, כשהוא מקבל תדרוך ומעביר הנחיות לניהול הקרבות. ומה קורה עם הרמטכ"ל? הוא מעדיף להצטלם כמה שפחות. במקום לעסוק ביחסי ציבור, הוא משקיע את כל זמנו בניהול הקרבות.

ידיעת הזהב

המידע על כך שנפתחה אפשרות לחסל את נסראללה הגיע לגורמי המודיעין כמה דקות לפני שראש הממשלה עלה לנאום על במת עצרת האו"ם – ודוּוח לו בקו טלפון מאובטח לארה"ב.

נוצרה הזדמנות מבצעית לחיסולו של מנהיג חיזבאללה, וראש הממשלה התבקש לתת את אישורו למבצע. כמה שעות לאחר החיסול הפיצו מקורביו של נתניהו ספין בתקשורת, שלפיו הנסיעה של ראש הממשלה הייתה פעולת הסחה לפעולה בלבנון. מה שבפועל לא היה ולא נברא. עוד ספין חובבני שמטרתו לייצר דעת קהל אוהדת.

במשרד ראש הממשלה ביקשו להפיץ דברי הבל שרק פתי יאמין להם. מדובר בקשקוש. אם נתניהו לא היה נוסע לארה"ב, האם לא ניתן היה לחסל את נסראללה? האם מזכ"ל חיזבאללה התנהל על פי נסיעותיו של נתניהו בעולם?

נתניהו מאשר את המתקפה בביירות
נתניהו מאשר את המתקפה בביירות | צילום: לשכת ראש הממשלה

מי שהפיץ את הסחריר הזה, שנועד לעבוד עלינו בעיניים, הוא חובב שמבזה את עצמו וגם את מי שטרח להוסיף ולהפיץ אותו. פעם התייחסו באמון ובהערכה להודעות שיצאו ממשרד ראש הממשלה, גם אם העיתונאים התבקשו שלא לייחס אותן לראש הממשלה. היום כל עיתונאי יודע שמשרד ראש הממשלה הפך לאחד מפסי הייצור הגדולים של ספינים בישראל.

מקצוען וחובבן

בנימין נתניהו הוא אחד הנואמים הטובים ביותר. אין מחלוקת שלנאום הוא יודע, כשם שאין מחלוקת שהוא רהוט ומקצועי. הוא נשא באו"ם נאום לוחמני, שהיה מכוון לא רק למדינות העולם אלא גם לציבור הישראלי. כשנתניהו מבהיר שאין מקום בעולם שידה של ישראל לא יכולה להגיע אליו, הוא מבקש לשלוח מסר מרגיע למי שצופה בנאומו בארץ.

במשך שנים רבות נשלחו לאו"ם שגרירים מקצועיים ולא פוליטיקאים, אך בשנים האחרונות הפך תפקיד השגריר באו"ם למתנת פרידה שקיבלו אישים אחרי פרישתם מעשייה פוליטית, או למתנת הוקרה שקיבלו מראש הממשלה אלו ששירתו אותו בנאמנות.

נאום נתניהו באו''ם, 2024
נאום נתניהו באו''ם, 2024 | צילום: צילום מסך

בכירים במשרד החוץ התקשו להאמין כשראו את השגריר ארדן ואת חברי המשלחת הישראלית לאו"ם עונדים טלאי צהוב בדיון של מועצת הביטחון באוקטובר האחרון. במשרד החוץ מתחו ביקורת קשה על התנהלותו של השגריר, וכינו אותה "גימיק תקשורתי מזיק". היו שהזכירו שישראל היא הראשונה להעביר ביקורת על מדינות אחרות שהשתמשו בזיכרון השואה באופן מניפולטיבי.

השגריר גלעד ארדן גורס את אמנת האו''ם
השגריר גלעד ארדן גורס את אמנת האו''ם | צילום: שימוש לפי סעיף 27א'
דני דנון באו''ם עם תמונה שמוכיחה שחיזבאללה ירה לישראל בסמוך לבסיס יוניפי''ל
דני דנון באו''ם עם תמונה שמוכיחה שחיזבאללה ירה לישראל בסמוך לבסיס יוניפי''ל | צילום: דוברות שגריר ישראל באו''ם

ההתבטאויות של דנון, שנבחר בעבר ליו"ר תנועת הליכוד העולמית, עוררו בעבר את זעמו של נתניהו. הלה העז להטיח דברים קשים בראש הממשלה, ושאל אותו בין השאר "האם אנחנו מחכים שג'נין תהפוך לעזה?", מה שבהמשך התברר כנכון. דנון הוא אופורטוניסט וזיקית. לאחר שסיים בעבר את כהונתו כשגריר ישראל באו"ם, הצליח לעשות מה שלא רבים הצליחו – והתברג מחדש ברשימת הליכוד.

יש לציין שדנון הוא איש ענייני. בתקופתו לא נראה מופעי קוסמות, שטיקים וטריקים. הוא לא חולה פרסום כפייתי, ואפשר להעריך שהתקבל בברכה במשרד החוץ אחרי תקופת ארדן באו"ם, למרות היותו איש פוליטי. במשרד החוץ יודעים שהסתיים עידן ותמה תקופת הקוסמות.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
יואב גלנט
/
הרצי הלוי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף