ישראל בכוננות ספיגה: קורבין עשוי לעלות בקרוב לשלטון בבריטניה

היחסים עם הממלכה תלויים בהמשך ישיבת הלייבור באופוזיציה. במידה ותעלה המפלגה לשלטון, ישראל לא תוכל למנוע את הנזק האסטרטגי חסר התקדים שייגרם לה

קרולין גליק צילום: יח"צ
ג'רמי קורבין
ג'רמי קורבין | צילום: רויטרס
2
גלריה

וישנו גם עניין שיתוף הפעולה המודיעיני. מצד אחד, אמ"ן והמוסד עובדים בשיתוף פעולה הדוק עם מקביליהם הבריטים. ומצד שני, מהמסמכים של אדוארד סנודן נודע כי המקבילה הבריטית ליחידת 8200, ה־GCHQ, ריגלה אחר מערכות, חברות, מעבדות ואישים ישראליים באופן רחב היקף. בין המטרות היו שגרירי ישראל במדינות מפתח באפריקה, חברת האופטיקה והלייזר אופיר אופטרוניקס ומרכזי מחקר ופיתוח באוניברסיטה העברית.

קורבין מניח זר על קברי מחבלים. רואה בישראל מדינה נטולת זכות להגנה
קורבין מניח זר על קברי מחבלים. רואה בישראל מדינה נטולת זכות להגנה | קורבין מניח זר על קברי מחבלים. רואה בישראל מדינה נטולת זכות להגנה

מיי הצליחה לשרוד ביום רביעי, אבל מאבק ההישרדות שלה רחוק מלהיות מאחוריה. כיום יחסי ישראל ובריטניה תלויים באופן כמעט מוחלט בהמשך ישיבת מפלגת הלייבור באופוזיציה. מתישהו הגלגל הזה יתהפך. ישראל לא תוכל למנוע את הנזק האסטרטגי הרב־ממדי שייגרם לנו ברגע שזה יקרה. אבל יש צעדים שחובה לנקוט אותם כבר כיום כדי לצמצם אותו עד כמה שניתן.

[email protected]

תגיות:
בריטניה
/
ג'רמי קורבין
/
ברקזיט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף