המבחן הגדול של גנץ ושות' - להציג אלטרנטיבה לכל מהלך של הממשלה

מעולם לא היה תפקיד האופוזיציה וראש האופוזיציה גורלי, מכריע ובעל פוטנציאל למהפך דרמטי, כמו כאן ועכשיו - קלישאה או לא

רן אדליסט צילום: אסף קליגר
בנימין נתניהו חוגג ניצחון בבחירות
בנימין נתניהו חוגג ניצחון בבחירות | צילום: מרק ישראל סלם
2
גלריה
שילוב של קנאות דתית, פאשיזם לאומני ומדיניות פרועה. איתמר בן גביר, צילום: פלאש 90
שילוב של קנאות דתית, פאשיזם לאומני ומדיניות פרועה. איתמר בן גביר, צילום: פלאש 90 | שילוב של קנאות דתית, פאשיזם לאומני ומדיניות פרועה. איתמר בן גביר, צילום: פלאש 90

אין גם טעם להגיב בהברקת קופירייטר על מדיניות דורסנית. "תגובה" סטנדרטית במישור הניהול האזרחי על כל החלטה מטופשת, מסוכנת או סתם שטות אקראית של אמסלם, נתניהו או רגב, היא פתטית. האופוזיציה חייבת להציג מול הממשלה המתגבשת קבינט צללים מקצועי שידון בשקיפות בכל מהלך ממשלתי ויוציא באורח קבוע הודעה לעומתית בכל נושא שעל הפרק, מגובה בשמות חברים קבועים בקבינט הצללים הביטחוני, הכלכלי, המשפטי וכו'.

בינתיים יש מקום לחריש עמוק בנושאי המחלוקת. להסביר שאיראן היא לא הדמון שנתניהו ושות' מפמפמים, שהלחץ בגדה וברצועה מייצר טרור, להבהיר שאת כל אויבינו ביחד אנחנו מכים כמעט בלא משים, שחיי חיילינו אינם הפקר, והעיקר: יש מקום לניהול מו"מ על הסדרים שאינם מבוססים על שיחות בין השקרן שלנו לשקרן שלהם. ובעניין ליל הסדר החדש: "שבכל הלילות אנחנו אוכלים שאר ירקות, הלילה הזה מרור".

תגיות:
בחירות 2019
/
כחול לבן
/
בחירות 2019 סבב ב'
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף