לא קשה יהיה להוכיח בקמפיין כי מי שטען שהוא "ימין חזק" הראה במערכה האחרונה שהוא ממש לא כזה. ובמקביל, מי שמתלהם שוב בנוסח חיסול איסמעיל הנייה, לא עשה כלום כשהגיע לעמדות הכוח. קל יהיה להדגים עד כמה הליכוד - מפלגה עם תפיסת עולם נכונה והרבה אנשים טובים - לא מובילה לכיוון שהיא מבטיחה. במיוחד תחת ראש הממשלה הנצחי, מי שתמיד מפזר ססמאות ריקות וכמעט אף פעם לא מיישם את השקפת העולם שהוא מייצג.
אותו הדבר ייחשף בתחום המשפטי. והכי קל לספר על פסקת ההתגברות המפורסמת, זו שגם דוברי נתניהו טוענים שהיא חשובה כל כך כדי לאזן את הדמוקרטיה הישראלית. די יהיה להציג את דברי רועי פולקמן מכולנו, שסיפר כיצד נתניהו הוא שביקש מכחלון לטרפד את חקיקת פסקת ההתגברות ולקחת את האשמה על עצמו. נתניהו קלאסי. אותו הדבר בתחום התרבות והסרטים. שם נמשכת פשיטת הרגל של הליכוד, למרות עידן ההבטחות הגדולות של מירי רגב. שנים קובלים דוברי הליכוד על ההטיה בקרנות הקולנוע, בהצגות ובסרטים, אבל ממשיכים לממן ולתת פרסים לכל מי שמשבח את האויב.
הקמפיין הזה לא רק נכון אלא גם צודק. הוא מגיע לביבי בגלל המדיניות שלו, אבל גם בגלל היחס האישי המחפיר לבנט ושקד. הגיע הזמן לימין האמיתי.
בהמשך רצוי לבדוק בין העולים מאיטליה, אולי מישהו שומר סנטימנטים למוסוליני. פאשיסט או לא, סיכוי לקושש כמה קולות עומד מעל הכל. ונעצור באיטליה בלי לפזול לעבר גרמניה, זה כבר יותר מדי. אם כי אצל אהוד ברק, מי יודע.