הרמטכ"ל מאותת לנו: הפלונטר הביטחוני הולך ומסתבך

ענני קדרות מתעבים מעל שמי ישראל, ולא רק בגלל החורף המתקרב, אלא בגלל קולות המלחמה העולים מטהרן, מזרועות הביצוע שלה בדרום לבנון, ברצועת עזה, בסוריה וכמובן משטח איראן עצמה

יוסי אחימאיר צילום: מעריב אונליין
אביב כוכבי
אביב כוכבי | צילום: הדס פרוש, פלאש 90

אז נכון, עדיין תקפה האמירה על ישראל כ”וילה בג’ונגל”. סביבנו ג’ונגל של מהומות והפגנות, לבנון ועיראק, טורקים וכורדים, ארדואן ופוטין, אבל בתוך הווילה מבוקה ומבולקה פוליטית, שמקפיאה את קידום ענייני המדינה, וחמור מזה, מסיחה את הדעת מהאיום הממשי המרחף מעל ראשי כולנו. אין מפרש באופק לפלונטר הפוליטי. ישראל נתונה בתקופת מעבר אל עבר ממשלה חדשה ומיוחלת, שהקמתה אינה נראית לעין. הפוליטיקאים מתבצרים בעמדותיהם, אינם מתפשרים, כל אחד והאגו שלו והטחת האשמות בזולתו. האין בכך איתות לאויב החיצוני שישראל שסועה, נתונה במשבר אמיתי, ולכן אולי מתקרבת שעת הכושר לבצע את זממו?

גם באין תקציב בינתיים, אף לא למערכת הביטחון, צה”ל צריך להיערך לקראת הבאות, להכין את תוכניתו הרב־שנתית, ולתת את המענה לאיום המתעצם. זו אחריות הרמטכ”ל. אז טוב שיש משבית שמחות כמו כוכבי. נכון, כבר יש שטענו נגדו שהוא יוצר בהלת שווא, כדי להחיש ולתגבר את התקציב הביטחוני, ויש שהרחיקו לכת והאשימו אותו שהוא פועל בשליחות ראש ממשלת המעבר כדי להסיח את הדעת ממצוקתו האישית, וזה מגוחך.

כוכבי מאותת לנו: עם כל הכבוד לפלונטר הפוליטי, יש פלונטר סבוך יותר והוא הפלונטר הביטחוני שהולך ומסתבך. ענני קדרות מתעבים מעל שמי ישראל, ולא רק בגלל החורף המתקרב, אלא בגלל קולות המלחמה העולים מטהרן, מזרועות הביצוע שלה בדרום לבנון, ברצועת עזה, בסוריה וכמובן משטח איראן עצמה. וכי במצב עניינים שכזה יכול רמטכ”ל אחראי לשבת בחיבוק ידיים?

יש מי שמעלה טענות אחרות, חמורות בהרבה, כלפי הרמטכ”ל והפיקוד העליון. זהו משבית השמחות האלוף (מיל’) יצחק בריק, שלקח על עצמו את תפקיד המתריע בשער. בריק קובע בהופעותיו הפומביות ובראיונות לתקשורת שוב ושוב כי “הצבא שרוי בברוך ענקי”, אינו מוכן למלחמה הבאה, ויש לערוך בתוכו שידוד מערכות יסודי. האלוף בריק, לוחם עז נפש ועתיר זכויות, בקיא בוודאי מכל מי שאינו בעניינים במתרחש כיום בצה”ל, ומבחינה זו טוב שהוא משמיע את קול הביקורת. לנו אין אלא לקוות שצה”ל בוחן את הטענות לגופן, בודק את עצמו, מתעדכן ונערך לקרב האמיתי.

אז מה יש לנו? פלונטר פוליטי, שרק אחדות לאומית תתיר אותו. אבל חמור לא פחות מזה הוא הפלונטר הביטחוני, והא בהא תליא. צה”ל חייב גיבוי מדיני, והנחיה ממשית מירושלים. רק ממשלת אחדות לאומית, שיש לכוננה ללא עיכוב, יכולה לתת את המענה, שאינו פחות מדרמטי, ולאפשר לצה”ל לגדוע בבוא השעה את זרועות התמנון האיראני.

תגיות:
איראן
/
אביב כוכבי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף