לאחר פיגועי 11 בספטמבר, שזעזעו את העולם כולו, יצאה ארה"ב ל"מבצע חירות מתמשכת" במטרה להפיל את שלטון הטליבאן ולחסל את ארגון הטרור אל־קאעידה - שהיה אחראי למתקפת הטרור הרצחנית. לאף אחד בעולם לא היה ספק בצורך שיש להיכנס לאפגניסטן על מנת להשיג את מטרות המבצע. ארה"ב קיבלה תמיכה כמעט גורפת מהקהילה הבינלאומית, ומדינות נאט"ו אף שלחו כוחות על מנת להילחם לצד הצבא האמריקאי בשטן הגדול. המכה שאנחנו ספגנו גדולה בערך פי עשרה ממה שספגו האמריקאים מבחינה יחסית.

בית הדין בהאג: חוקרים חשד לפשעי מלחמה ״בישראל ובפלסטין״
בעזה מדווחים על 500 הרוגים בפיצוץ בבי"ח; צה"ל: שיגור כושל של הג'יהאד

ב־7 באוקטובר 2023 חדרו אלפי מחבלים של חמאס לשטח ישראל, כבשו קיבוצים ויישובים וטבחו ללא רחם בילדים וטף, נשים וגברים, מבוגרים וקשישים, שכל חטאם הוא שהם יהודים וישראלים, וחטפו כ־200 אזרחים וחיילים, ובהם אזרחים זרים. את המראות הקשים שראיתי בביקור באזור הטבח, ההתעללות האכזרית שעברו לפני שנרצחו, שכללה אונס נשים, כריתת איברים ושריפת גופות, לא אשכח עד יומי האחרון. בהיסטוריה של האנושות אפשר להשוות את זה אך ורק לזוועות שעשו הנאצים ביהודים בשואה.

מדינת ישראל הכריזה מלחמה על חמאס כשהמטרות הן ברורות - "להביא להשמדת היכולות הצבאיות והשלטוניות של חמאס והג'יהאד האסלאמי". לצד התמיכה החד־משמעית והגינויים החריפים מצד מדינות המערב למתקפת הטרור הרצחנית של חמאס־דאע"ש, ודבריו הברורים של נשיא ארה"ב: "אם אנחנו היינו מותקפים, תגובתנו הייתה מוחצת ומהירה" - אנו שומעים קולות אחרים, הדורשים ממדינת ישראל להכניס ציוד הומניטרי לעזה ולהחזיר את החשמל והמים.

אין בעולם מדינה יותר הומנית ממדינת ישראל, שבמשך שנים מתירה לפועלים עזתים לעבוד בישראל - אותם פועלים שסיפקו מודיעין לרוצחים של חמאס והשתתפו בביזה לאחר הטבח. ישראל מספקת לרצועה חשמל ומים ומכניסה מזוודות של כסף קטארי, שבמקום להיות מושקע בשיקום והטבות לאוכלוסייה, מועבר לטובת התעצמות חמאס. ואני שואל איזו מדינה בעולם הייתה מתירה זאת? התשובה היא חד־משמעית - שום מדינה בעולם לא הייתה מכניסה לשטחה מחבלים פוטנציאליים, מעבירה כסף לישות הנשלטת על ידי ארגון טרור ומספקת לה חשמל ומים.

הריסות ופינוי גופות בעוטף עזה (צילום: רויטרס)
הריסות ופינוי גופות בעוטף עזה (צילום: רויטרס)

מדובר בצביעות מצד הקהילה הבינלאומית בהובלת האו"ם. לצערי, זהו דפוס התנהגות קבוע כשמדובר במדינת ישראל ובמאבק שאנו מנהלים על זכות הקיום שלנו.

אז יש לי הצעה לאו"ם, שכל כך חרד לפליטים ורוצה להעניק סיוע הומניטרי - שיתחיל קודם כל בעיר דרנה בלוב, שרבע ממנה נהרס בשיטפונות שפקדו את המדינה בספטמבר. יותר מ־11 אלף בני אדם נהרגו, כ־10,000 נעדרים וכ־40 אלף איבדו את כל רכושם. טרגדיה שנשכחה לחלוטין, ושם אנשים באמת הגיעו לחרפת רעב. במקביל אפשר להעניק סיוע הומניטרי לסודן, שמאפריל 2023 נערכים בה קרבות דמים בין צבא סודן למליציית RSF, שגבו את חייהם של כ־3,000 בני אדם ומיליונים נעקרו מבתיהם. על פי דיווח של האו"ם, נשים וילדים נטבחו וכפרים הוחרבו עד היסוד.

משם אפשר לעבור לסוריה, שמ־2011 נמצאת במלחמת אזרחים עקובה מדם. כ־500 אלף הרוגים, מעל 7.6 מיליון עקורים ו־5.5 מיליון פליטים. אני בטוח שיש שם הרבה עבודת שיקום, ורבים זקוקים לסיוע. קיימות עוד הרבה דוגמאות מהעולם לאוכלוסיות שזקוקות לסיוע, אבל אני אסתפק בשלוש הדוגמאות האלה.

אני רוצה לומר לאו"ם ולקהילה הבינלאומית באופן שאינו משתמע לשני פנים - הצביעות שלכם זועקת לשמיים, והיא לא נובעת מדאגה אמיתית לתושבים בעזה. במקרה הטוב מדובר באינטרסים כלכליים ופוליטיים, ומחשש לעצבן את 22 מדינות הליגה הערבית ואת הארגון לשת"פ אסלאמי. במקרה הרע מדובר באנטישמיות.

אסור למדינת ישראל בשום קונסטלציה לאפשר הכנסת סיוע הומניטרי לרצועת עזה עד שלא תותר כניסה של נציגי הצלב האדום לבדוק את מצבם של החטופים ולהעניק להם סיוע הומניטרי. על זה הקהילה הבינלאומית צריכה להילחם בכל הכוח.