אבל כפי שכבר שנכתב מספר פעמים בטור זה, סלולר אינו בנקאות ובוודאי שאינו נדל"ן. בכנסים שבהם מככב כחלון הוא לא נותן לעובדה זו לבלבל אותו.
פתיחת השוק לתחרות, שתועלתה לצרכנים מוכחת, צמצמה את רווחיות החברות הוותיקות וגררה דחיית השקעות נרחבות במסגרת היערכותן לשלבים הבאים של שוק הסלולר. בעוד שמרבית מדינות המערב נהנות מזה שנתיים משירותי הדור הרביעי, אצלנו אפילו לא הושלם מכרז התדרים של משרד התקשורת שיאפשר את הפעלת הרשת המהירה. לרפורמות יש אם כן מחיר, שאסור להתעלם ממנו.
הריבית האפסית גררה צרות צרורות גם בשווקים הפיננסיים. בנק ישראל, אבל לא רק הוא, התריע באחרונה מבועת המחירים בשווקים הסולידיים. מחירי אגרות החוב החלו ליפול בגלל הסימנים הראשונים להתאוששות הכלכלה האמריקאית והאפשרות להעלאה מוקדמת מהצפוי של הריבית.
כחלון אינו סוכן פתרונות הנדל"ן היחיד בשטח. השבוע הצטרפה למגרש המשחקים גם שרת המשפטים לשעבר ציפי לבני. הופתעתי לשמוע את דבריה הזחוחים בכנס הפיננסים של לשכת סוכני הביטוח. לא רק ששרת המשפטים לשעבר, הדוגלת "בכלכלה חופשית", חברה ללפיד במהלך לפיקוח על מחירי שכר הדירה. אני תמה איך תשב עם שלי יחימוביץ' מהעבודה, שהשקפותיה הסוציאל-דמוקרטיות הפוכות לחלוטין לאלה של לבני.
זו אותה לבני שכיהנה כשרת השיכון לפני עשור. איפה הייתה שמינתה את דורון כהן (שנחשב למקורב פוליטי של אריאל שרון) כיו"ר עמידר והזניחה את הדיור הציבורי? מדוע לא התאמצה אז לשחרור את קרקעות המינהל?
זה נכון כל עוד הכלכלה הרוסית יציבה, ושמצבה של המדינה לא תלוי בשיגעונותיו של איש אחד ששמו ולדימיר פוטין. כאן טמונה רמת הסיכון הגבוהה ברוסיה. הרומן הרוסי אינו מסתיים בטרגדיה בימים כתיקונם, כשניתן להשיג רווחיות יפה על ההשקעה. אבל כשהכלכלה בצרות צרורות, עלולים לאבד את ההשקעה כולה. זה עלול לקרות לפישמן או לישראלים אחרים כמו קנדה ישראל או אלקטרה הבונות בסנט פטרסבורג. גם לבייב, המבין דבר או שניים בנבכי הנפש הרוסית, אינו חסין.
המנכ"ל ראובן גרסטל (בעלה של השופטת הילה גרסטל) לא מצא לנכון להשיב לפנייתנו ולהסביר מה מטרות החברה ומה התכלית להמשך קיומה. סוגיית הרכב הדירקטוריון תידון באסיפת בעלי המניות ב-30 בדצמבר.
מכון התקנים מונה 1,000 עובדים העוסקים בבדיקות מוצרים. הבדיקות הקפדניות של מוצרי הייבוא גוררות טענות קשות על סחבת המונעת הורדת מחירים.
"ישראל זה לא אירופה עם תרבות ומסורת ארוכת שנים של פעילות ייבוא. אצלנו המנגנון הפיקוח מסתכם באיש אחד שהוא הממונה על התקינה במשרד הכלכלה", מסביר כהן, "כבר הורידו לנו מהגדרת 'מוצרים מסוכנים' 60 מוצרי ייבוא כמו אלה שמתחום הקרינה האלקטרו מגנטית. הלכנו צעד נוסף וחתמנו על הסכמי שיתוף פעולה עם 8 מעבדות בינלאומיות. יבואן שמביא אישור מהן יהיה פטור מבדיקה. גם יצואנים מישראל שיהיו פטורים מבדיקות בחו"ל ירוויחו".