מה שעבד ברחבי העולם, לא עבד בישראל: הטעות הקריטית בנאומו של זלנסקי

נשיא אוקראינה כבר זכה להשוואות לצ'רצ'יל בזכות נאומיו, אך דווקא בנאומו לכנסת ישראל, זלנסקי ביצע טעות גורלית אחת, שתוביל דווקא לתוצאה הפוכה מזו שציפה לה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
נאום נשיא אוקראינה זלנסקי לחברי הכנסת, קרדיט: דוברות הכנסת | צילום:

החולצה הירוקה ופצצת הרגש

הסרטונים מהשטח ברשתות החברתיות, בנאומים מזווית ה-סלפי נועדו להוסיף לתחושת האנושיות ולמגע הבלתי אמצעי. זה חשוב במיוחד כהנגדה אל מול כל המדינאים הכביכול מנותקים חנוטי החליפות וכמובן מול אויבו המר ולדימיר פוטין, היושב בקרמלין קר ומנוכר ועל פניו מעטה קשיחות. אם פוטין משדר קור ועוצמה, זלנסקי מנסה לעורר חום ואהדה. האנדרדוג.

לכל אחד בשפה שלו

נשיא אוקראינה זלנסקי נואם בפני הפרלמנט הגרמני
נשיא אוקראינה זלנסקי נואם בפני הפרלמנט הגרמני | צילום: רויטרס

אז אולי בהבנה שטחית של הציבור הישראלי חשב זלנסקי ששיטת הדמיון תעבוד לו גם כאן, אבל חוסר הבנה של רגשי העומק של הקהל הישראלי עמדה לו לרועץ. הוא הלך צעד אחד רחוק מידי. שתי המילים "הפתרון הסופי" מהוות פצצת רגש עוצמתית שהשליך ללב משכן הכנסת, אבל גלי ההדף של פצצת הרגש הזה פגעו בזלנסקי בחזרה.

נאום בחמישה צעדים

תגיות:
נאום
/
וולודימיר זלנסקי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף