אדוני הנשיא, ולדימיר ולדימירוביץ' פוטין, אנחנו מכירים זה יותר מ־30 שנה. פגישתנו הראשונה הייתה בעת חנוכת הקולג' האוניברסיטאי הצרפתי בסנט פטרסבורג ב־1992. ביום זה, אתה זוכר בוודאי, דנו ביחסך ליהודים. כאשר נגזר עליי, בתור יהודי, להפוך לסבון קטן, היו אלה הרוסים שהצילו את חיי. מה שמסביר את הקשר שלי לארצך. אתה מצדך סיפרת לי שהיית במשך שש שנים "ג'יימס בונד רוסי" בשורות הקג"ב, ואילו אני הייתי ברשימה השחורה של הקג"ב בגלל המערכה שניהלתי נגד הגולאג ולמען מסורבי העלייה.
לפני שנים הייתי היוזם של תנועת שלום עולמית, אבל היום, אני יודע שתסכים איתי, נשארה רק הדת. לכל הדתות יש תקווה משותפת לעולם טוב יותר. לכן אני מתכנן, יחד עם נציגי הדתות השונות - קתולים, אורתודוקסים, פרוטסטנטים, מוסלמים, יהודים, בודהיסטים - לארגן "שיירת שלום" שתצא למוסקבה ואחר כך לקייב.
דמיין אותה מגיעה לכיכר האדומה, אחרי אלפי קילומטרים, עוצרת בקתדרלת בזיל הקדוש כדי להשמיע שם תפילה לשלום. האם תנצל הזדמנות זו כדי להצטרף אלינו ולהודיע על סוף מעשי האיבה? "להציל נפש אחת", אומרים הכתובים, "זה להציל את כל האנושות". באמצעות מחווה פשוטה זו תפתיע את העולם ותיזום התנהלות מדינית בלתי צפויה - חידוש הדיפלומטיה. העם הרוסי וההיסטוריה יהיו אסירי תודה לך על כך.