נראה שהדבר האחרון שמעניין את מקבלי ההחלטות הוא איך מוציאים את המדינה מהבוץ

סוף סוף הצלחנו לנצח את נגיף הקורונה ובמקביל, כמובן, להוריד את שיעור האבטלה בצורה דרמטית. לא מאמינים? תשאלו את נתניהו וגנץ שדחו את ההחלטה על התקציב

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
בנימין נתניהו, בני גנץ
בנימין נתניהו, בני גנץ | צילום: אמיר כהן, רויטרס

ברכות! סוף סוף הצלחנו לנצח את נגיף הקורונה ובמקביל, כמובן, להוריד את שיעור האבטלה בצורה דרמטית. כעת הוא עומד על פחות מ-4%. גם הגירעון ירד ונמצא מתחת ל-3% מהתוצר. לא מאמינים? תשאלו את רה"מ ואת רה"מ החליפי שהחליטו לדחות בארבעה חודשים את ההכרעה על תקציב המדינה. כנראה הם סבורים ובטוחים שאנחנו חיים בגן עדן אמיתי עלי אדמת ארץ ישראל, אחרת אין שום הסבר הגיוני להתנהלות שלהם בחודשים האחרונים.

כשכאלפיים ישראלים נדבקים מידי יום וביניהם, אגב, שרת העלייה והקליטה פנינה תמנו-שטה וסגן השר לביטחון הפנים גדי יברקן, כששירות התעסוקה מזהיר כי שיעור האבטלה בישראל בסוף שנת 2020 יעמוד על 12% (ולטעמי הם נורא אופטימיים), כשהמדינה נמצאת בגירעון תקציבי של 10%-15% מהתוצר - אין ספק שאף מנהיג אמיתי לא היה מכניס את המדינה למצב של אי וודאות פיננסית ופוליטית.

כשהנתונים הם כאלה, כל מה שאמור להעסיק את מקבלי ההחלטות הוא איך מוציאים את העגלה מהבוץ, אבל כפי שזה נראה כרגע, זהו בערך הדבר האחרון שמעניין אותם. בסולם החשיבות מ-1 עד 10 כש-1 זה כלל לא חשוב ו-10 זה מאוד חשוב, טיפול במשברים הבריאותי והכלכלי נמצא אצלם איפשהו בין מינוס 1 למינוס 1000.

בעת הזו, כנראה, כל מה שמדאיג את נתניהו זה מתי לפרק את הממשלה, ואת גנץ - איך לדחות את הקץ עוד טיפה. לאף אחד במערכת הפוליטית אין אפילו צל של ספק, שתהיינה בחירות מוקדמות, והשאלה היחידה היא - מתי הן תתקיימנה.

לאור זאת רציתי להציע שתי הצעות פרקטיות לבוחרים ולנבחרים:

תגיות:
בנימין נתניהו
/
בני גנץ
/
קורונה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף