הפלסטינים החליטו להעביר את כובד המשקל לשדה הקרב הפוליטי והמשפטי

טוב עשה שר הביטחון גנץ שהכריז על ששת הארגונים כעל ארגוני טרור. הם פשוטו כמשמעו כאלה, למרות ש, אש"ף והארגונים האסלאמיים דאגו להקים גופי חזית שנראו ונשמעו ניטרליים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אש"ף
אש"ף | צילום: MAHMUD HAMS/AFP via Getty Images
2
גלריה

מיליוני הדולרים והיורו המוזרמים על ידי מדינות במערב לקופת הטרור הפלסטינית במסווה של "זכויות אדם" או "העצמת נשים" הם מבחינת התורמים לא יותר מאשר ניקיון המצפון, תהליך קתרזיס שהחל מיד אחרי הקמת מדינת ישראל. מדינות סקנדינביה, מהתורמות העיקריות לגופים הללו, עושות זאת כי לדידן הן מנסות לתקן עוול: הקמת מדינת ישראל על חשבון הפלסטינים.

סמיחה ח'ליל, אושיית לאומנות פלסטינית, הקימה בשנות ה־80 את המוסד שכונה אִנְעַאש אל אוּסְרָה (קימום המשפחה). לכאורה הוא נתפס כארגון חיובי שתפקידו היה חברתי־סוציאלי. לא בדיוק. ארגון זה שבחזיתו ניצבו ילדות פלסטיניות הרוקמות ואורגות בדים, היווה את בסיס התמיכה הכספי למחבלי השמאל דאז (החזית העממית לשחרור פלסטין והחזית הדמוקרטית לשחרור פלסטין). ארגון נוסף, יציר שנות ה־80, שכונה בשם "המוסד לשיתוף פעולה", תמך במשך שנים ארוכות במסווה של ארגון סוציאלי־חברתי בפת"ח לקראת הקמת מדינה פלסטינית.

מרואן ברגותי
מרואן ברגותי | צילום: רויטרס
תגיות:
פלסטינים
/
אש"ף
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף