ד"ר מאיה רוזמן הקדישה את פינת המיתוס בתוכניתה השבועית ברדיו 103FM כדי לעשות סדר באמרה הכי שכיחה בדיאטות שלנו: השמרים בלחם גורמים לנפיחות בבטן. "שימו לב לעובדה הבאה: שמרים מתים באפייה", אמרה, והוסיפה: "ואז הם לא תוססים, ולא יכולים לגרום לנפיחות".

אוהבים לפוצץ "פצפצים"? אתם ממש לא לבד - וזו הסיבה
פתחה הכל: בת ה-83 שהתחתנה עם בן 37 חשפה את האמת עליו - "נצלן ואנוכי"

"יש הרבה דברים שיכולים לגרום לשינויים בפעילות המעיים, לכאבי בטן או לנפיחות. רגישות למוצרי חלב או בעיקר ללקטוז סוכר החלב, רגישות לגלוטן – חלבון החיטה, לפעמים ירקות כמו כרובית או קולורבי, לפעמים קטניות כמו גרגרי חומוס. אפילו שתיה מוגזת או לעיסת מסטיקים יכולה לגרום לנפיחות", הסבירה רוזמן.

אבל האם גם שמרים בלחם או במאפים הם חלק מן הגורמים? "זהו, שלא בטוח", השיבה, ומנתה כמה עובדות שאולי לא ידעתם על שמרים.  

"השמרים הם סוג של פטריות, מה שמייחד אותם הוא שהם מאוד אוהבים 'לאכול' סוכר. בסביבה יבשה הם נמצאים במצב רדום, בבצק שמכיל נוזלים וגם סוכר הם מעוררים, נושמים, ופולטים גז C02 שמתפיח את המאפה. למרות ששמרים הם לא בדיוק חיידקים הם חיים ופועלים הכי טוב בטמפרטורה של בערך 25 מעלות, פועלים לאט גם בטמפרטורה של המקרר, אבל מעל 50 מעלות הם פשוט מתים".

ד"ר רוזמן ציינה כי "אפייה של לחם, לחמניות ועוגות שמרים היא בטמפרטורה של 170 מעלות כך שאין הרבה סיכוי שהשמרים ישרדו ויישארו בחיים. ואז - ברור שהם כבר לא יכולים לתסוס, לא יכולים ליצור גזים ולא יכולים לגרום לנפיחות בבטן או גזים. אז לכל מי שסובל מנפיחות וכאבי בטן לאחר צריכת לחם או מאפים – יתכן שמדובר בגורם אחר, למשל רגישות לגלוטן, או החומרים המשמרים שיש בלחם, לא בטוח שזה השמרים. ושימו לב – אם אתם סובלים מכאבי בטן בהחלט ייתכן שזה נובע מלחץ וסטרס".

האמור בכתבה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד