במסורת היהודית ובכלל יש מקום של כבוד לעצים, המילה עצה טומנת בחובה את המילה עץ ולא סתם. בתרבויות רבות נהוג לייחס לעץ תכונות של חוכמה ותובנה, גם הבודהה ישב מתחת לעץ בזמן שקיבל את הארה. העצים כל כך חיוניים למאזן האקולוגי ולרפואת הטבע והאדם.
היום אנחנו כבר יודעים מדעית כי לעצים יש תרכובת כימית הנקראת פיטונצידים, המשמשת את העצים בהגנה מפני מזיקים. ניתן להפיק מתרכובות אלו שמנים אתרים הידועים ביכולת האנטי בקטריאליות ומועילים למערכת הנשימה והחיסון, אלו נמצאים באחוז הגבוה ביותר בעצים מחטניים. כמובן שהסוד אינו רק בפוטוניצידים, אלא במגוון רחב של חומרים ותרכובות מועילות לבריאותינו.
גם ביערות של ישראל יש עצים שיכולים לתרום לבריאותנו במיוחד בחורף הקר המביא איתו מחלות צינון רבות ובעיות בדרכי הנשימה.
עץ האורן
גינקו
מוצאו בסין וביפן, והינו היחיד המייצג משפחה בוטנית זו. הגינקו הוא עץ נשיר נושא אצטרובלים הנישא לגובה של עד ארבעים מטר. גילו של העץ נאמד בכ- 200 מליון שנה ונחשב לעץ העתיק ביותר ששרד. הגינקו יכול לחיות עד 1000 שנים! בהיותו עץ עתיק כל כך, הוא מתאים לתמיכה בגילאים מבוגרים, משפר אספקת דם, מחזק מערכת עצבים וטוב לתשישות,דמנציה, קרישיות דם,דיכאון, חולשת מערכת העצבים. משתמשים בעלי העץ בחליטה /תמצית נוזלית ויבשה.
בעל פריחה סגולה יפיפה. הוא אינו גדל בארץ באופן טבעי ומגיע אלינו מיערות הגשם של פרגוואי, ארגנטינה וברזיל היום מגדלים גם בארץ כצמח נוי. תה המופק מהצמח שימש משך מאות שנים ברפואה העממית של שבטים שונים בדרום אמריקה לטיפול במגוון מחלות, ביניהן סוגים שונים של סרטן. ברפואת הצמחים המודרנית הוא נחשב לאחד הצמחים האנטי ויראליים היעילים ביותר, בנוסף יש לו פעילות נוגדת סרטן ומחזקת חיסון. הטבבויה מתאימה מאוד לבעיות שונות במערכת העיכול ומחלות מעי דלקתיות, משתמשים בקליפת הגזע הפנימית. אסור לשימוש בזמן הריון, מתאים בהנקה. ניתן לטיול בתמצית נוזלית /יבשה / מרתח.