צריכת חומצות שומן: "מסייעות במניעת אלצהיימר ודיכאון"

ד"ר מאיה רוזמן מסבירה איך אומגה 3 עוזרת לבריאות: "היא משפרת מאוד את זרימת הדם בגוף ובכך מפחיתה תהליכים של סתימת עורקים ומחלות לב"

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
אומגה 3, אילוסטרציה
אומגה 3, אילוסטרציה | צילום: אינגאימג

חומצות השומן הללו חשובות מאוד לבריאותנו, ולכן רבים ממהרים ליטול אומגה 3. היא משפרת את זרימת הדם, מפחיתה תהליכים של סתימת עורקים ומחלות לב, ומסייעת ליצירת להעברה תקינה של פעילות נוירולוגית, ושמירה על הזיכרון. אומגה 3 מסייע במניעת אלצהיימר, עוזרת במניעת דיכאון, ואף מצמצת מאוד תהליכים דלקתיים בגוף.

ניתן היה לצפות שצריכה קבועה של אומגה 3 תשפר את בריאותנו, אולם בפועל אין זה המצב. באף מחקר לא נמצאו ממצאים חד-משמעיים הממליצים על נטילת התוסף, ומבחינת תזונתית, בהחלט מומלץ להכניס לתפריט הקבוע שלנו דגי-ים כמו סלמון, טונה, ופורל, במינון של פעמיים-שלוש בשבוע. עבור מרבית האוכלוסייה, הכמות הזו אמורה לספק את כמות האומגה 3 הרצויה.

לאנשים צמחוניים או טבעוניים שאינם צורכים דגים אני ממליצה להעשיר את התפריט במזונות מהצומח בהם יש רמה גבוה של אומגה 3, על פי מחקרים אחרונים אין זה משמעותי האם חומצות השומן הללו הגיעו ממקור צמחי או מהדגים.

תגיות:
תזונה
/
אומגה 3
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף